İngilizce dinleme yeteneğini geliştirmek için tavsiyeler

deezwend

Hectopat
Daha fazla  
2021 Kasım'dan beri 2 yıldır düzenli olarak çalıştığım dilde hala listening yeteneğim aşırı berbat. Dizileri altyazısız izleyemiyorum bile. Yanlış yaptığım bir şey olabilir mi? Ne yapmalıyım?

2021 Kasım'dan beri 2 yıldır düzenli olarak çalıştığım dilde hala listening yeteneğim aşırı berbat. Dizileri altyazısız izleyemiyorum bile. Yanlış yaptığım bir şey olabilir mi? Ne yapmalıyım?
Speaking yeteneğinle bağdaş giderler. Muhtemelen dinlediğimi anlasam konuşmaya da başlarım kafasındasın şuanda. İkisine de ağırlık ver.

CS2 oyna rusların berbat aksanı yüzünden "seve seve" öğrenirsin. Şaka bir yana bunun için bolca sözleri anlaşılabilir, bkz. bu şarkı tarzı şarkılar olabilir. Veya dizileri türkçe altyazı ile izle kafan zaten kelimeleri otomatik birleştirir kaparsın iki birşey. En iyi ve en hızlı çözümse birebir o dili konuşan bir yerde bulunmak olur.

Ana dili İngilizce olmayan dizi filmleri İngilizce dublaj ve İngilizce alt yazı ile izlemeyi de deneyebilirsiniz. Düblajlar çok daha anlaşılır şekilde yapılıyor genelde.

Dizileri alt yazısız izlemek zor zaten. Daha basit şeylerden başlamalısınız. Youtube içerikleri gibi. Önce MrBeast gibi günlük tarzda konuşan kanalları anlıyor musunuz ona bakın. Sonra kişisel gelişim tarzı kanallara bakın. Daha resmi konuşacaklardır. Bilimsel içerikler izleyin derdim ama bir alanınız varsa ona yönelik izlemelisiniz. Örneğin bir bilgisayar mühendisi açıp kendi alanında bilgisayar ile ilgili şeyler izlese anlar ama korona ile ilgili tıbbi içerikleri izlese anlamaz. Filmlerde ve dizilerde de bu tarz şeyler bir arada olduğu için anlaşılmayabiliyor. Sorun sizin C1 olmamanız. O da zamanla oturacak, aşama aşama.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı