İngilizce için tavsiyeler

Quantum9

Kilopat
Makaleler
9
Yer
Beşiktaş / İstanbul
Daha fazla  
Meslek
İş Geliştirme
Hatırı sayılır bir üniversite de 2. sınıfta okumaktayım. Şu anda adı duyulan ve bilinen bir firmada staj yapmaktayım.
İngilizce konusunda bugün yaşadığım deneyim ile kafamda bazı sorular oluştu. Advanced C1 seviyesinde sınava tabii tutulduk ve ciddi şekilde afalladım. İyi kötü geçme puanını tutturdum. Ama beni tatmin etmedi.
Üniversite öğrencisinin, ne yapması gerekli akıcı konuşma ve kendini İngilizce de ifade etmesi için.
Kelime dağarcığım kuvvetli, fakat konuşma kalıplarında sorun yaşadığımı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? En etkili yol nedir? Gramer üzerinden. Şimdiden teşekkürler.

Hangi dili öğrenecekseniz öğrenin önce Türkçeyi kavramanızı tavsiye ederim. Özellikle derdinizi anlatma bölümünde çok eksiksiniz. Eğer İngilizceyi tam anlamı ile öğrenmek istiyorsanız, yurt dışına çıkın. Hatırı sayılır üniversiteniz size bu konuda yardımcı olacaktır. Adı duyulan ve bilinen firmanızın da size referans olması da mümkündür.

atırı sayılır bir üniversite de 2. sınıfta okumaktayı
Buradaki "de" bitişik yazılır.
Üniversite öğrencisinin, ne yapması gerekli akıcı konuşma ve kendini İngilizce de ifade etmesi için.
Bu bir soru cümlesidir ve soru işareti ile biter.

Umarım hayatınızda her şey istediğiniz gibi yolunda gider.

Hatırı sayılır bir üniversite de 2. sınıfta okumaktayım. Şu anda adı duyulan ve bilinen bir firmada staj yapmaktayım.
İngilizce konusunda bugün yaşadığım deneyim ile kafamda bazı sorular oluştu. Advanced C1 seviyesinde sınava tabii tutulduk ve ciddi şekilde afalladım. İyi kötü geçme puanını tutturdum. Ama beni tatmin etmedi.
Kelime dağarcığım kuvvetli, fakat konuşma kalıplarında sorun yaşadığımı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? En etkili yol nedir? Gramer üzerinden. Şimdiden teşekkürler.

Eğitime bakabilirsin YouTube'dan özellikle Haluk Tatar'ın sıfırdan ileri seviye İngilizce eğitimine bak derim. Sadece izleme not al anlamadığın yerleri yaz ve bolca tekrar et tekrar etmen çalışmandan daha önemli. İngilizce tekrar işidir. Ne kadar tekrar yaparsan ( konuşma da olsun gramer de de kelime öğrenmede de ) unutman o kadar zorlaşır. Tekrar da önemli mantıklı tekrar yapman lazım çok tekrar ile unutmamak diye bir şey yok doğru bir yol çiz kendine ve muhakkak film müzik konuşma izle alt yazılı izle sonra altyazısız izle aynı filmi diziyi videoyu müziği. Bilmediklerini not et. Pratik yapmaya çalış. Aç müzik tekrar et tarzanca da olsa tekrar et. Mükemmel olmasına gerek yok. Anlamaya çalış. Neden çalışıyorum? Neden öğrenmeliyim? Bunları sorarsan odaklanırsın bir amacın bir hedefin olmalı böyle günde 1 2 saat ayırırsan çok rahat kısa bir sürede halledebilirsin. İyi çalışmalar :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı