İngilizce için üniversite seçimi

emin.basbay

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. İngilizcem çevremde,okulda mükemmel. Çok hızlı konuşup çok hızlı anlayabiliyorum ki Tech n9ne felan flex bile yapabiliyorum. İngilizce öğretmenimle konuştum anlaştım üniversite için bana özel ders de verecek. Üniversite için de istediğim iki okul var. Marmara ve Hacettepe. İleride tercüman olmak istiyorum. Bu işin bir geleceği var mı beyler ne dersiniz yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle Recep Baltaş bekleniyorsunuz.

İngilizcenin geleceği yok, standart ikinci dil olarak aranıyor. Çeviri yapılmayacak demem ama ekonomik dengelerin değişimiyle Çince, Japonca, İspanyolca, Rusça ile ilgilenebilirsin. Almanca halen geçerliliği olan bir dil...

1800'lerdeki kolonileşme haritalarına bak, sonra son bir aydır olan ekonomik haberlere - 2014 Q1 için planlanan bir şey var mı araştır, ona göre dil seçimine karar verirsin, zaten dünyada ekonomi dönmezse dil pek işlevli olmuyor... sahi neyi tercüme edeceksin ekonomik anlaşmalar, siyasi ilişkiler dönmezse.

Bir babanın oğluna öğüdü;

''Bir daha sana kimsenin, bir şey yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile! Bir hayalin varsa, peşini bırakmamalısın, onu korumalısın. İnsanlar kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söyler. Bir şeyi istiyorsan peşini bırakma. Git ve al. O kadar.” The Pursuit of Happyness - Umudunu Kaybetme

İşini iyi ve severek yaptığın sürece her mesleğin bir geleceği vardır. Önemli olan yaptığın mesleği senin sevmen ve yaptığın işte en iyisi olmaya çalışmandır.

Tercuman? Gelecegi yok . Zaten fazla isverende yok. Eger ingilizceyi cok seviyosan ingilizce ogretmenligi yap derim hem sonradan kendini egitip teknoloji dergilerine felan yazarda olabilirsin. Bkz. Ege Sağın ( Fare Dusmani ) suan IGN turkiyede calisiyo IGN nin yaptigi haberleri ceviriyo turkiye sitesi için.

BU işi bize sorman çok büyük bir hata. Bir kere kendine güvenmen gerekiyor. "Ben bu işi yapabilirim" diyeceksin başarmak için. Öyle, "Tercüman olma." diyenlere de bakma. Sen kendi kariyerini kendin belirleyeceksin, başkaları değil. :)

Çok doğru. Sadece bunu istiyorum arkadaşlar sadece yani. Tabii ki öğretmenlik de düşünüyorum ama dediğim gbi ingilizceyle para kazanmak istiyorum çünkü çok seviyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı