İngilizce için üniversite seçimi

Sadece tercümanlık değilde mütercim tercüman olmanı tavsiye ederim. Bir kaç arkadaşım mütercim tercüman ve kitap çevirileri başına aldıkları paranın haddi hesabı yok. Ayrıca unutma eğer sevdiğin mesleği yapıcaksan iş bulma ve para kazanma konusunu hiç kafana takma çünkü eğer sen o işi yaparken zevk alırsan bunların hepside ardı ardına gelir.

Öncelikle dile kabiliyetinin olması herkesten farklı olduğunu gösterir ne hoş ki bu alana da büyük ölçüde kabiliyetliymişsin. Bildiğin gibi günümüzde insanlar iki kelam edemiyor ingilizce olarak. Bunun sebebi İngilizce öğretim sistemindeki öğretmen profili. Ezber cümleler, sıfır konu kavratma. Sen ne şanslı bir çocukmuşsun ki bu sistemden sıyrılıp dili özümsemişsin. Elde var kocaman bir birikim. Sakın ha bırakma bunun ardını her dil altın bileziktir ingilizce ise beşi bir yerde:) Yani temelin sağlam bir Türkçe ve İngilizce olmalı ki bunun ardı gelsin. Hani bugün İngilizce olur yarın başka diller sonuçta dili kullanmayı sevmek çok güzel bir şey ve bu alandaki yetilerinle İngilizceyi aşarsın ileride (hani ingilizcenin geleceği yokmuş ya, bir dili öldürmek öyle kolaysa yandı tüm dünya dilleri). Senin kolların altın dolu, sakın saçma sapan düşüncelerin isteklerini heveslerini kırmasına izin verme. Bugün bir çok insanın dile kabiliyeti yok bu bir gerçek bu yüzden farklısın, şanslı hissetmelisin. Böyle şunun geleceği yok bunun geleceği yok diyenlerin tüm dil sektörlerini alt edip bu alanda milyonlarca girişimi olduğunu mu sanıyorsun? Herkesin her şey hakkında bir görüşü var ya çok mutlu oluyorum ne kadar dolu insanlar tüm mecralarda heves kırma konusunda. Sen yeteneğini kabiliyetini dinle gerisi boş göreceksin, hayat senin, gönlünce dolu dolu yaşa. Başarılar.

Bu arada turizm rehberliği bölümünü de tavsiye edebilirim. Hem farklı coğrafyadan insanlarla iletişim içinde olursun hem de güzelim ülkemin görmediğin hazinelerini gezme şansın olur. Bir çok rehberle konuştum ve bence alternatiflerinden birisi de bu olabilir. Her işin iyi ve kötü yanları vardır mesela gezgin olursan bu iş ev hayatını zorlayabilir ama şimdi bir çok işte yolculuk söz konusu. Bunu da göz önünde bulundur derim. Tekrar başarılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle dile kabiliyetinin olması herkesten farklı olduğunu gösterir ne hoş ki bu alana da büyük ölçüde kabiliyetliymişsin. Bildiğin gibi günümüzde insanlar iki kelam edemiyor ingilizce olarak. Bunun sebebi İngilizce öğretim sistemindeki öğretmen profili. Ezber cümleler, sıfır konu kavratma. Sen ne şanslı bir çocukmuşsun ki bu sistemden sıyrılıp dili özümsemişsin. Elde var kocaman bir birikim. Sakın ha bırakma bunun ardını her dil altın bileziktir ingilizce ise beşi bir yerde:) Yani temelin sağlam bir Türkçe ve İngilizce olmalı ki bunun ardı gelsin. Hani bugün İngilizce olur yarın başka diller sonuçta dili kullanmayı sevmek çok güzel bir şey ve bu alandaki yetilerinle İngilizceyi aşarsın ileride (hani ingilizcenin geleceği yokmuş ya,bir dili öldürmek öyle kolaysa yandı tüm dünya dilleri). Senin kolların altın dolu, sakın saçma sapan düşüncelerin isteklerini heveslerini kırmasına izin verme. Bugün bir çok insanın dile kabiliyeti yok bu bir gerçek bu yüzden farklısın, şanslı hissetmelisin. Böyle şunun geleceği yok bunun geleceği yok diyenlerin tüm dil sektörlerini alt edip bu alanda milyonlarca girişimi olduğunu mu sanıyorsun? Herkesin her şey hakkında bir görüşü var ya çok mutlu oluyorum ne kadar dolu insanlar tüm mecralarda heves kırma konusunda. Sen yeteneğini kabiliyetini dinle gerisi boş göreceksin, hayat senin, gönlünce dolu dolu yaşa. Başarılar.

Aman fransizcaya baslamasinda. Bu nasil bir dildir arkadas.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı