İngilizce işletme vs hukuk

yksöğrencisi1

Centipat
Daha fazla  
Küçüklüğümden beri ailem hukukçu olmamı istediğinden ben de bu zamana kadar o hedefle geldim. Ta ki YKS süreci bitene kadar. Şimdi tek tek eşit ağırlık için bölüm araştırıyorum ve genel olarak hukuk önerilmiyor. Hem mezun sayısından hem de zorluğundan dolayı. Ben de işletmeyi araştırıyorum, tahminimce 10k civarı sıralama gelecek. Yıldız Teknik'te İngilizce işletme düşündüm. Marmara da olabilir. Bu üniversitelerde işletme okusam geleceğim açısından daha mı iyi olur acaba emin olamıyorum. Sizce bu sıralamayla işletme öğrencisi işsiz kalır mı? Tabii ki kendimi geliştirmeye odaklanacağım. Gerçekten bu iki bölüm hakkında bilgisi olanlar yardım edebilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Başkalarının değil, kendi hayallerinin peşinden koş iki meslek dalında da işsiz kalman zor, hukuk için biraz torpil gerekebilir ama, sen hangisini yaparken mutlu olacaksan onu seç.
Okurken sosyal hayattan soyutlanmak, Yazılar içinde boğulmak istemiyorum sanırım. Gerçekten emin olamıyorum. Şu zamana kadar hukuk diye geldim fakat okuyanların çektiği zorlukları okuyunca pişman olmaktan korkuyorum açıkcası.

Celal Şengör biraz değişik aslında, kendisi aileden zengin biri zaten, okuduğu bölümü okumadan önce babasına ben öyle bir bölüm okuyacağım, ama para kazanabileceğim bir bölüm değil diye söylüyor. Yani ortalama veya daha altı gelirli bir ailenin çocuğu ile kıyaslanabilecek bir tip değil aslında.

Okurken sosyal hayattan soyutlanmak, Yazılar içinde boğulmak istemiyorum sanırım. Gerçekten emin olamıyorum. Şu zamana kadar hukuk diye geldim fakat okuyanların çektiği zorlukları okuyunca pişman olmaktan korkuyorum açıkçası.

Hukuk gerçekten herkesin okuyabileceği bir bölüm değil, bu zamana kadar hukuk diye gelmiş olmanız bundan sonra da hukuk okumanız gerektiği anlamına gelmiyor, tonlarca kitap okuyup ezber ile günleri harcamak istemiyorsan az da olsa artık hayatın tadını çıkarmak istiyorsan işletme, iktisat, bilgisayar mühendisliği okunabilir.

Celal Şengör biraz değişik aslında, kendisi aileden zengin biri zaten, okuduğu bölümü okumadan önce babasına ben öyle bir bölüm okuyacağım, ama para kazanabileceğim bir bölüm değil diye söylüyor. Yani ortalama veya daha altı gelirli bir ailenin çocuğu ile kıyaslanabilecek bir tip değil aslında.

Hocam işletme okunmaz. Celal Şengör sevdiği işi yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı