İngilizce kelimelerin telaffuzu nasıl yapılır?

ÖMER FARUK G 25

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bazen dizi film izlerken duyduğum ve aklıma takılan bir konu var, bazı kelimerdeki okunuş örnek: This, nothing. Everthing vb. bunlar bazen t harfi ile bazen F harfi ile seslendirildiğini duyorum. Örnek: Fhis, everfhing, nofing gibi. Yapay zekaya sorduğumda doğrusunun t ile olduğunu söyledi ancak tatmin etmedi beni. Aranızda bu konuya hakim olan biri bu konuda beni aydınlatırsa mutlu olurum. Hangisini kullanmak daha faydalı?

Onların okunuşuna fonetik denir onun bir sitesi vardı ama unuttum kendi öğretmenimiz söylemişti.

Ben şahsen dizi veya filmlerde F ile seslendirildiğini duymadım, duyduysam da hatırlamıyorum. Yanlış duymuş olabilir m

Ben şahsen dizi veya filmlerde F ile seslendirildiğini duymadım, duyduysam da hatırlamıyorum. Yanlış duymuş olabilir misiniz?

Evet eminim bazen normaldede duyuyorum.

F ile t arası gibi everfthing.

Genelde duğduğumda baskın bir F sesi. Bilgi için teşekkürler.

Rica ederim dizide vs merak ettiğiniz kelimleri, attığım siteden bakabilirsiniz İngiliz ve Amerikan aksanının arasındaki farkıda görmüş olursunuz.

Bahsettiğiniz kelimelerde "th sound" dediğimiz bir olay var. Çoğu "th" harflerinin yan yana geldiği kelimelerde oluyor bu durum. "th sound" iki farklı okunuş şekline sahip bir yapı. Örneğin; "This" kelimesinin okunuşundaki "th" /ðɪs/ buradaki gibi daha çok "T" sesine yatkın oluyor fakat "Everything" kelimesinin okunuşundaki "th" /ˈevriθɪŋ/ buradaki gibi daha çok "F" sesiymiş gibi duyuluyor. (Attığım /ðɪs/ - /ˈevriθɪŋ/ bu gibi yazılara fonetik deniyor bir nevi kelimelerin tam olarak nasıl okunduğu diyebiliriz ve kendine ait farklı bir alfabesi gibi bir şeyi var.)
Merak ettiğin kelimelerinin fonetik yazımı ve dinleyebilmen açısından en güzel site: Cambridge Free English Dictionary and Thesaurus

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı