İngilizce klavyeye fiziki Türkçe karakter tuşu yapılabilir mi?

The Fate

Hectopat
Herkese bol sosyaller! Şık durması münasebetiyle İngilizce klavye aldım. Türkçe karakterli olan yok piyasada ancak tuşların yerinde Türkçe karakter bulunmasa da bastığımda Türkçe yazabiliyor. Ancak bazen hangi karakterin nerede olduğu konusunda kafam karışıyor. Piyasada da klavyeye uygun Türkçe karakterli tuşlar bulamadım. Sizce ne yapılmalı? Aklıma tuşların üzerine uygun boyutlarda çıktı alıp yapıştırma fikri geliyor.

Klavye: TW1867 retro mechanical keyboard.

IMG_0164.jpg

Son düzenleme:
Herkese bol sosyaller! Şık durması münasebetiyle İngilizce klavye aldım. Türkçe karakterli olan yok piyasada ancak tuşların yerinde Türkçe karakter bulunmasa da bastığımda Türkçe yazabiliyor. Ancak bazen hangi karakterin nerede olduğu konusunda kafam karışıyor. Piyasada da klavyeye uygun Türkçe karakterli tuşlar bulamadım. Sizce ne yapılmalı? Aklımda tuşların üzerine uygun boyutlarda çıktı alıp yapıştırma fikri geliyor.
klavye: TW1867 retro mechanical keyboard.

Eki Görüntüle 2256083

Çıktı fikri güzel fikir. Zaman verirsen yerlere alışırsın.

Herkese bol sosyaller! Şık durması münasebetiyle İngilizce klavye aldım. Türkçe karakterli olan yok piyasada ancak tuşların yerinde Türkçe karakter bulunmasa da bastığımda Türkçe yazabiliyor. Ancak bazen hangi karakterin nerede olduğu konusunda kafam karışıyor. Piyasada da klavyeye uygun Türkçe karakterli tuşlar bulamadım. Sizce ne yapılmalı? Aklıma tuşların üzerine uygun boyutlarda çıktı alıp yapıştırma fikri geliyor.

Klavye: TW1867 retro mechanical keyboard.

Eki Görüntüle 2256083

Hani yapılır mı bilmiyorum fakat bence uğraşılmaz ya, şahsi fikrim bu yönde. Ona harcanan emek/bütçe/zaman yerine tuşların yerlerini ezberlerseniz daha iyi olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı