İngilizce Muafiyet Sınavı Hakkında

Serpenos

Kilopat
Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
3.257
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522193036
Merhaba. Bu sene Konya Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini kazandım ve ayın 25'inde İngilizce muafiyet sınavı var. Hazırlık sınavı değil gördüğüm İngilizce derslerinden muaf olmak için sınav yani. Yarın öğrenci işlerine soracağım lakin bilginiz varsa yararlanmak isterim. Şimdi sorum şu:

Diyelim ki ben muafiyet sınavından geçtim ama CC ile geçtim. Ve bu ortalamamı kötü etkileyeceğinden dolayı ben dersleri görüp vize ve finaline girmek istiyorum yüksek almak için. Böyle bir tercih hakkı bana sunuluyor mu?
 
Anladım teşekkürler. Ama şöyle şey var. İngilizce dersim olursa ve basitse sınav yüksek notla ortalamama etkisi pozitif olabilir. Kafam karışık.
 
Bizim okulda hazırlık muafiyet sınavından 85+ bir puan ile geçersen İngilizce-1 dersinden de muaf sayılıyorsun AA geliyor. 60-85 arası bir puanla geçersen ortalamaya hiçbir etkisi yok, sadece hazırlığı atlamak için.

Normal muafiyet sınavları da geçersen AA geçemezsen dersi alıyorsun. Bizde geçtiğin notun bir önemi yok.
 
Öğrenci işlerinden tam bilgi alayım bir.
Evet öğrenci işlerindeki insancıklar dahil kimse bilmiyor. Oraya git oraya git diyorlar durmadan. Ortalamaya etkisi olmaması daha mantıklı ama bir üst sınıftan biriyle konuştum ve geçen sene geçenler sınavı hep pişman diyor.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı