İngilizce nasıl öğrenilir?

Hocam gramer için eğitim almanız lazım. Fiiller, özneler, cümle kurma, cümle yapısı gibi şeyler için eğitim şart. Will, Can, Do, Doing, Did gibi gelecek/geçmiş/şimdiki/genel olarak geçen bütün kelimeleri öğrenmeniz ve kavramanız gerekiyor. Aynı Türkçe dersinde Zarf, Fiil dersi aldığınız gibi. Bunu çözdükten sonra kelime sayınızı arttırmanız lazım, onun içinde merak ettiğiniz veya bilmediğiniz kelimelerin anlamlarını öğrenin. Anlam diyorum, Türkçe karşılık değil!
"Sad" diyince, "Üzgünün ingilizcesi" yerine "Üzülme duygusu, kelimesi" şeklinde öğrenin. Direk ezber yaparsanız yarına gider kafadan.

Bu eşiği geçin sonra işin telafuz kısmı var. Onuda sonra konuşuruz.
O dediklerinizi bilmiyorum evet. Anladım ben o zaman internetten gramer videolarına bakayım bi ön bilgi oradan alayım sonra İngilizce öğretmenlerime danışayım okulda sonra buna göre çalışırım.
İşe PC ve telinin dilini İngilizce yapmakla başlayabilirsin. Youtube'de eğitim videoları var seri halinde. Seviye seviye gidip her seviyede o seviyeye özel en az bir kitap okuyabilirsin. Azim ve biraz zaman lazım, sen yeter ki iste.
Önerdiğiniz kanal var mı? Peki kaç ayda olabilir bu şey? Günde 1 saat çalışma ile.

Önerdiğiniz kanal var mı? Peki kaç ayda olabilir bu şey? Günde 1 saat çalışma ile.
Hazırda hatırladığım yok. Bir dönem ben de bakıyordum oradan biliyorum. Buna bir süre vermeyin bence. Azminize, biraz da zekanıza bağlı bir durum. Zamanı geldiği zaman "ben oldum" diyeceksiniz zaten.

Para vermek istemiyorum derken öyle kurslara gitmek istemiyorum Netflix gibi platformlara para vermekten kastetmiyorum. İngilizce videolar filmler izlemeyi herkes diyor işe yaradığını diyorlar ama inanamıyorum ya. Yani İngilizce nasıl çalışılır bunu bile bilmiyorum oturup kelimeyi 5 kere yazmak mı lazım yoksa ezberlemek için söylemek mi lazım hep bunları bilmiyorum. Ben hayatımda herhangi bir şey ezberlemedim çünkü, göre göre aşina olduğumu bilirim onu da zorunluluktan genelde.

Hocam ben bir seviyeye getirsem bunu devam ettireceğim benim amacım oyun dili bilmek. Ben oyunlardaki kelimelerin %50'sini anlayacak seviyeye geleyim devamı oyun oynayarak gelir veya İngilizce film izleyerek gelir ama ben ilk adımı nasıl atacağım bilmiyorum, en zoruda ilk adımı atmak her şeyde.

Öncelikle, olabildiğince geniş düşünmelisin. Her şey bir anda olmayacak, bu yüzden zamanı asla düşünme. Çünkü zaman kurnazca ilerler ve beynini kandırır. Karmaşıklıktan ürkerek bir an önce başlamazsan, zamanın nasıl geçtiğini fark etmeden “elde var 0” dersin. Karmaşıklık bir yere kadar sürecek. Hatırlıyorum ki, ben flüt çalmayı öğrenmeye başladıktan sonra bir noktada işi kavradım; sonra süreç sihirli bir şekilde ilerledi. Her şeyin bir kavrama noktası olduğunu düşünüyorum. Gaz-debriyaj ilişkisi gibi. Debriyajı tam noktasında kavramazsan, motoru bağırtırsın ya da istop edersin. Tabii ki İngilizce öğrenmek, araba sürmek ya da flüt çalmaktan daha zordur. Benim değinmek istediğim nokta, karmaşıklıkların kalktığı bir kavrama noktası. O noktaya geldiğinde taşlar yerine oturmuş gibi hissedersin. Nereden başlayacağını bilmek önemli değildir. Bilmeden başlayıp keşfederek ilerlemek önemlidir. Sana motivasyon takviyesi yapan şey, keşfederek öğrenmenin ve o noktayı kavradığında ulaşacağın histir. Ama baştan söyleyeyim, herkes hayal eder ama herkes başaramaz. Herkes konuşur, dinler ama uygulayamaz. Tavsiye verebileceğim birkaç şey var: Zamanı düşünme, işi gözünde büyütme ve devamlılıkla ilerle; zaten başka türlü ilerleyemezsin. Fark ettiysen, sana hangi konudan ya da siteden başlayacağını söylemedim. Sana bunlardan da önce ne yapman gerektiğini söyledim ki, işin doğasını anlamakla başla. Bu yüzden nereden başlaman gerektiği şu noktada önemlidir: Geniş düşünerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı