İngilizce nasıl öğrenilir?

BurakOBd

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. İngilizce bilgim çok az, sadece çok temel birkaç kelime biliyorum. İngilizce bilgimi minimum B2 yapmak istiyorum, hatta C1 daha da güzel olur. Nasıl İngilizce öğrenebilirim? Tavsiye ettiğiniz kurslar vs. var mı yoksa para vermeden de öğrenme yolları var mıdır?

Merhaba. İngilizce bilgim çok az, sadece çok temel birkaç kelime biliyorum. İngilizce bilgimi minimum B2 yapmak istiyorum, hatta C1 daha da güzel olur. Nasıl İngilizce öğrenebilirim? Tavsiye ettiğiniz kurslar vs. var mı yoksa para vermeden de öğrenme yolları var mıdır?

Duolingo falan gibi şeyler işe yaramıyor, tabii birkaç kelime öğrenilir ama en iyisi sohbet ederek öğrenmek.

İngilizce bilen arkadaşınız varsa bayağı faydası oluyor. Onun dısında biraz paraya kıymanız gerekenilir Duolingo falan boş kalıcı değil öğrenilen şeyler.

Kimse Duolingoyu beğenmemiş ama ben seri mantığı yüzünden her gün açmak zorunda kalıyorum, her gün açınca da aklımda kalıyor sürekli. Yeni kelime ve kalıplar da öğreniyorum. Ama alt seviyelerden başlamak çok sıkıcı olabilir.

İngilizce yi yükseltmek için temelde şunlara dikkat etmen gerek:
1) kelime dağarcığı.
2) konuşma ve telaffuz.
3) dinleme ve anlama.
Öncelikle kelime dağarcığı için yapabileceğin şeyler her gün rastgele 10 İngilizce kelime öğrenmek ve cümlede kullanmak böylece aklında kalır. Her gün 10 kelime ( kelimeleri ChatGPT'den isteyebilirsin günlük ) 1 yılda 3650 kelime yapar ki bu bayağı fazla bir sayı. Eğer 10 kelime ağır gelirse 5'e de indirebilirsin. Diğer olarak konuşma için ise YouTube'da English daily activities Slow tarzı videolar var önce adamın konuşmasını dinleyip sonra tekrar videoyu açıp adamla birlikte konuşursan yavaş yavaş telaffuz oturur. Gelelim dinlemeye bunun içinde en mantıklısı İngilizce film ve diziler izleyip alt yazı kullanmak, İngilizce gelişince altyazısız kullanmak. ( İngilizce şarkı dinlemeninde faydası olur ama şarkıyı anlayarak dinle ). Geceleri aynanın karşısında veya yatakta uyumaya çalışırken kendi kendine İngilizce konuşmak sanki Amerika'da marketteymiş gibi çok yararı olacakdır. Ben bu şekilde A2 İngilizcemi B2 yaptım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı