İngilizce öğreniminde tavsiyeler

Yabancı dizi izle. Yavaştan kitaplara başla. İnceden kalına, hafiften ağıra doğru git. Her zaman yabancılarla iletişim halinde ol. Konuşarak veya yazılı. Bunların hiç birini yapamassan bir oyuna gir ve chatte konuş oradan bile bir nebze İnglizce öğrenme şansın mevcut. Ama konuşma için her gün pratik yapman gerekiyor. Ve telaffuzlara çalış. Ve en önemlisi İnglizce düşünmeye bak.

Tavsiyelere ek:

Senin gibi düşünen bir arkadaş bulmaya bak, günlük bazı eylem ve konuşmaları ister planlayın ister doğaçlayın, beraber yapmaya çalışın, misal bir yemek planlayıp yemek nasıldı, ne istersin, tadı iyi mi... gibi soraraktan iletişim kur, bunu başka eylemler için de yapabilirsin tabi.

Kelime hazneni inanılmaz bir boyuta ulaştırdıktan sonra yabancı diziler izlemeye başla. Hayatın yabancı dizi olsun. Ben İngilizcemi geliştirmek için garsonluk yaptım lisede çalışırken. Turistlerle iletişim kurabileceğin bir iş bul. İş kısmı zordur.

Kesinlikle katılıyorum. Önce kelime hazineni geliştir ve dil bilgisi üzerine çalış. Daha sonra konuşma kısmına geç. Yabancı birileri ile arkadaşlık kurarsan (bunun için livemocha'yı kullanabilirsin ama canlı olursa daha iyi olur) çok daha etkili öğrenirsin. Ayrıca Rosetta Stone programı da tavsiye ediliyor.

Yabancı dizilerle de kulak dolgunluğu yaparsın. Birkaç diziye aynı anda başla. Tek bir dizi izleme, sürekli farklı sesler duymalısın o yüzden en az 2-3 dizi izle.

Son olarak, günlük tutabilirsin. Her gün yeni öğrendiğin bilgilerle kurduğun cümleleri geliştirirsin. Gelişimini gözlemlersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı