İngilizce öğrenirken neler yapılmalı?

453476

Megapat
Makaleler
1
Merhabalar. İnşallah, haftaya Udemy kursuyla İngilizce öğrenmeye başlayacağım. Öğrenirken neler yapmamı önerirsiniz?

Grameri çözdükten sonra geriye sadece pratik yapmak ve kelime öğrenmek kalıyor. Discord sunucularında veya Slowly gibi uygulamalarda insanlarla İngilizce konuşarak geliştirebilirsiniz. Ek olarak İngilizce öğrenirken kafanızda çeviri yapmak yerine İngilizce olarak öğrenin. Örneğin "kalem" demek istediğiniz zaman kafanızda "Kalem ne demek? Pen demek... Pen!" tarzı bir düşünce geçirmek yerine "pen" kelimesini "kalem" nesnesiyle bağdaştırırsanız kolay öğrenirsiniz, kalıcı olur. "Anlıyorum ama konuşamıyorum yeğağa." tiplemelerine dönmezsiniz böylece. İngilizce kitap okuyup dizi/film izlerken İngilizce seslendirme ve altyazı kullanmaya çalışın.

Bol bol kelime pratiği yap. Cümle yapısı kolay ancak Türkçedeki gibi İngilizcede de bir kelimenin birden fazla anlamı olabiliyor. Ayrıca İngilizce olarak düşünmen gerekir. Yoksa konuşamazsın.

Bol bol İngilizce metinler oku, bu kitap olabilir, gazete olabilir. İngilizce materyaller tüket. Hazırlık sınıfındayken bilmediğim kelimeleri postiplere yazar onları da çalışma masamın duvarına yapıştırırdım. Listening'ini geliştirmek için YouTube'dan kendi seviyene göre listening videoları izleyebilirsin. Bir kelimeyi öğrenirken ilk anlamına bakıp direkt kapatman ilk üç anlamını da öğrenmeni öneririm.
Birkaç site önerisi:
Kısa İngilizce hikayeler: Hans Christian Andersen: Fairy Tales and Stories
İngilizce listening vs çalışma sitesi: Skills
Bir de bu: English skills practice | LearnEnglish Teens - British Council
Belki görsel anlatım ilgini çeker diye çizgi roman sitesi: GetComics

Sürekli İngilizce müzik dinlemeni, o müziği söylemeye çalışmanı öneririm. Seni ciddi anlamda geliştirecektir, müzisyen önerisi olarak da 2PAC söyleyebilirim. Tamamıyla bir şaheser, kesinlikle dinle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı