İngilizce Öğrenmek İçin Udemy'den Kurs Satın Almak Mantıklı mı?

Painbot

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2016
Mesajlar
1.212
Makaleler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Okulda 2 saat İngilizce dersi gördüğümüz için öğretmen matematikte formül öğretiyormuş gibi İngilizce öğretmek zorunda kalıyor bende haliyle anlamıyorum. Bilgisayar mühendisliği için İngilizce öğrenmek istiyorum. Sorum başlıkta.
 
Voscreen diye bir uygulama var ucretsiz bos zamanlarinda kullanabilirsin unlu film kesitleriyle ingilizce ogretiyor
Bu cidden güzelmiş. :D

Udemy çok yararlı bir platform düzgün bir çalışma stili uygularsan başarı elde edebilirsin.
Peki sizce kaç ayda öğrenmem mümkün? Günde 35 dakikada 1 yılda öğrenmem mümkün mü? Tahmini bir cevap beni tatmin eder doğrusu.
 
Her yiğidin yoğurt yiyişinin farklı olması gibi herkesin öğrenme biçimi de farklıdır. Kendin ancak bulabilirsin. Bazıları defter-not tarzı ile iyi öğrenir, bazıları kitap-test, bazıları ise internet üzerinden (pdf-video).
 
Her yiğidin yoğurt yiyişinin farklı olması gibi herkesin öğrenme biçimi de farklıdır. Kendin ancak bulabilirsin. Bazıları defter-not tarzı ile iyi öğrenir, bazıları kitap-test, bazıları ise internet üzerinden (pdf-video).
Çok doğru mesela ben sadece altyazılı dizi film izleyerek farkında olmadan öğrenmiştim. :D
 
Düzenli bir şekilde kullanırsan aşırı faydalı bir kurs olur :) Ama ara sıra gideyim geleyim dersen zaten hiç bir şekilde başarı elde edemezsin...
 
Sorunun cevabı: Udemy'den ben de bir ders almıştım İngilizce için, malesef iyi değil. Benim aldığım ile senin alacağın içerik aynısı olmayabilir. Bana iyi gelmeyen sana iyi gelebilir. Bunlar görecelidir lütfen yanlış anlamayın. 25 liraya düşüyor indirim ile, bence 25 lira bir kitap parası zaten. Denemeye değer diye düşünüyorum yani bence satın almalısınız.

1 yılda İngilizce öğrenilmez. Kimse öğrenemez. Sen İngiliz değilsin sonuçta, bebeklikten gelen bir kulak aşinalığın yok. Türkçeyi bile tam anlamıyla kullanamıyor iken İngilizceyi nasıl 1 sene içinde halledebilirsin ki? Burada halledebilirsin diyen insanların çoğu ya çok zeki (ciddi anlamda IQ seviyesi yüksek) ya da Yes, I dozon't diyip iletişim kurduğunu sanan tipler.

Bir dil okulundan bile 5 kur ( A1'den C1'e kadar) satın alsan bile en az 15 ayda tamamlanıyor ki o dil okullarında hiç bir şey öğretilmiyor.

Sen bebeklik çağından İngilizce duyup bilinçaltına İngilizce kelimeleri yerleştirseydin birazcık dil bilgisi (grammar) ile çözebilirdin. Fakat senin kelime depolaman bile en az 1 sene sürecek. Essay okumak ve yazmak için kullanılan teknik terimleri (terminoloji) hiç kastetmiyorum. Kelimeler bitecek, phrasal verbs ve collocations devreye girecek ve onları öğrenmeye başlayacaksın (iki kelime ayrı ayrı başka anlamları verken bir araya geldiği zaman tamamiyle farklı bir kelime üretmesine deniyor.)

Malesef, İngilizce öğrenmek o kadar kolay değil. Ben C1 seviyesi olarak bile ingilizce bilmiyorum, çat pat anlaşıyoruz işte diyebiliyorum ve ben bu seviyeye 1 senede gelmedim.

Dipnot: Yes, I dozon't diyerek de anlaşabilirsiniz. O yüzden senin yazdığın "İngilizce öğrenmek" ile kasıt ettiğinin anlaşmaktan ziyade ciddi anlamda öğrenmek olarak varsaydığım için bu yazıyı yazdım. Yoksa 6 ayda anlaşabilecek kıvama gelirsin ki İngilizce bilmene gerek yok Cem Yılmaz'ın da dediğini gibi kastırmadan elle kolla halledebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı