İngilizce öğrenmeye nasıl başlanmalı?

GnçMühendis

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Japonya
Daha fazla  
Meslek
Mühendislik Öğrencisi
Evet arkadaşlar bu zamana kadar doğru dürüst bir çalışmam olmadı. Lisede zaten YKS'den ötürü hiç zaman ayırmadım sıfır sayılabilecek konumdayım sizce nasıl çalışmalıyım nereden başlayayım hangi siteleri önerirsiniz? Duolingo diyorlar ilk başta bir girdim testini çözdüm hiçbiri yanlış çıkmadı şu an 1. kısım 7. ünitedeyim direkt oradan başlattı sizce Duolingo Super üyeliği alayım mı? Yıllık 329 TL gösteriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar bu zamana kadar doğru dürüst bir çalışmam olmadı. Lisede zaten YKS'den ötürü hiç zaman ayırmadım sıfır sayılabilecek konumdayım sizce nasıl çalışmalıyım nereden başlayayım hangi siteleri önerirsiniz? Duolingo diyorlar ilk başta bir girdim testini çözdüm hiçbiri yanlış çıkmadı şu an 1. kısım 7. ünitedeyim direkt oradan başlattı sizce Duolingo Super üyeliği alayım mı? Yıllık 329 TL gösteriyor.
Duolingo başlangıç için iyi. Fakat tavsiyem sıfırdan başla. Başlangıç testine göre o seni yönlendirmesin. Günde en az 1 saat ayır ve google'dan aramalar yaparak destekle konularını.

3 adet defter al, birine kelimeleri yaz, ikincisine cümle yapılarını yaz ve not aldığın defter olsun, üçüncü deftere kullanılan cümle kalıplarını yaz.

Duolingo sana dil öğretmez. Mütercim-tercüman olarak söylüyorum bunu sana.
Ne yapmalıyım. Bana göre en mantıklısı yurt dışına çıkıp dile maruz kalmak ancak henüz bu imkana sahip değilim en azından bu erasmusa gitmek için falan dil sınavları varmış bunlardan başarılı not alacak kadar kendimi nasıl geliştireyim. YKS'ye çalışır gibi 5-6 saat akşama kadar kelime ezberleyip gramer mi çalışmam lazım?

Ne yapmalıyım. Bana göre en mantıklısı yurt dışına çıkıp dile maruz kalmak ancak henüz bu imkana sahip değilim en azından bu erasmusa gitmek için falan dil sınavları varmış bunlardan başarılı not alacak kadar kendimi nasıl geliştireyim. YKS'ye çalışır gibi 5-6 saat akşama kadar kelime ezberleyip gramer mi çalışmam lazım?
Dili öğrenmek istiyorsan eğer ya bire bir ders alırsın ya da kendin oturur çalışırsın. Sakın ama sakın kurslara gitme. En kaliteli kurs bile aylarca sana bir şey öğretemiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Otur evde bunu çalış. Kendine bir gramer kitabı al ve öğrendiğin konuları çöz. Bol bol metin oku. Dikte yap. İngilizce zor bir dil değil. Çok basit bir dil.

Dil bilgisinde önemli bir eksiğiniz yoksa bol bol içerik tüketmek en iyi alıştırma olacaktır. Youtube'da ilgi alanlarınıza göre videoları Language Reactor ile izleyebilirsiniz. Hem kelime bilginiz hem de dinleme yeteneğiniz gelişecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı