İngilizce Öğrenmeyi Çok İstiyorum!

Siz nasıl öğrendiniz peki hiçbir yere gitmeden?

Grammer olarak Udemy'de Video Eğitim'in bir kursu var, onu önerebilirim. Gayet de uygun bir fiyatı var.

YouTube'da TED Talks var. Oradaki videoların çoğunda (hepsinde de olabilir, bilemedim şimdi) İngilizce altyazılar var. O videoları bir kaç kez izleyebilirsin altyazısız. Sonra not almaya çalışırsın birkaç dinlemeden sonra, kulağına gelen kelimeleri. Daha sonra da İngilizce altyazıyı açıp not aldığın kelimelerin doğruluğunu karşılaştırabilirsin. Böylece listening çalışmış olursun. TED Talks gibi, İngilizce altyazısı olan bir sürü kanal var. Video yerine, dediklerimi müzik dinleyerek de deneyebilirsin. Bir de listening'inin iyi olması için kelime bilginin (ne kadar çok İngilizce kelime biliyorsan demek istiyorum) fazla olması katkı sağlar.

Ama listening, speaking, writing, reading gibi konulara geçmeden önce grammer bilgini güçlendirirsen, her gün de belli bir miktar kelime ezberi yaparsan (İngilizce anlamları ile beraber) ve daha sonra bu söylediğim 4 şeye odaklanırsan bence daha etkili olacaktır.

Kelime anlamını İngilizce olarak öğrenmen bence de çok önemli:

Bence dizi film izleyip oyun oynayarak yeterli kadar öğrenemessin. Sonuçta İstanbul'da kapalı çarşıda çalışanlar turistlere bir şeyler satar, onlarda azcık dizi izleyim ingilizcem gelişsin dememişlerdir. Yabancı arkadaşlar edinmeye çalış ve ya ingilizce konuşabileceğin siteleri kullanmanı öneririm. Gördüğün gibi düşünemessin ama yinede senin için iyi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…