İngilizce Öğrenmeyi Çok İstiyorum!

Araba sürmeyi öğrenmek için BMW alır mısın? Başlangıç için ultra süper kaliteye ihtiyaç duymazsın, önce işi kavrarsın, nasıl işlediğini öğrenirsin. Bu da Türkçe anlatım ile olur sıfırdan başlayan için. Senin dediğin gibi olsaydı ilkokulda İngilizceyi İngilizce konuşarak anlatmaya çalışırlardı. Türkçe ile başlayıp üniversitede tamamen İngilizceye geçiş yapılır çünkü aşama atlamışsındır. Bir yabancıya ilk önce onun dilinde anlatarak Türkçe öğretirsin, anlatımı Türkçe yapmazsın çünkü hiçbir şey anlamayacaktır. Belki bir beş yıldan fazla Türkiye'de yaşasa anlamaya başlayabilecek.

Bu kadar örnek yeterlidir umarım.

Bu yöntemler ile ülkede zaten Ingilizce bilmeyen nesil yetişiyor.

16 yıllık eğitimde 10 yıldan fazla ingilizce dersi görüyorsun ve mezun olduğunda "kendime yetecek kadar biliyorum" diyorsun.

Dediğim gibi, kendisine bir şey katmak isteyen her yolunu bulur, öğrenir. Ben klasik Türk eğitiminden çok farklı tavsiyeler veriyorum, tabii ki anlayana. Kimseye sözüm yok, isteyen istediği şekilde öğrensin.

Bu yöntemler ile ülkede zaten Ingilizce bilmeyen nesil yetişiyor.
Nereden biliyorsun? Bu dediğim ilkokul 2. sınıfta verilen İngilizce dersleri 2013-2014 yıllarında başladı. Yani ilk bu dersleri almaya başlayan öğrenci bile şu anda 6-7. sınıfa gidiyor. Birçok kelime öğrendiklerini gözlemledim. Daha Türkçesi tam gelişmeyen çocuklara İngilizceyi tamamen İngilizce konuşarak öğretelim diyorsun. Senin o İngilizce bilmeyen nesil dediğin şu anda lise sıralarında İngilizce dersi olmasına rağmen kaytarıyor veya dersler boş geçiyor.

Ben burada eğitim sistemini savunmuyorum. Tek savunduğum konu sıfırdan başlayan birine olayı Türkçe anlatmadan İngilizce öğretemezsin. Öğretsen de yıllar alacaktır.

Bu nereye gittiğinize göre değişir. Meslek Lisesi ya da İmam Hatip gibi okullardan ingilizceyi öğrenmiş biri çıkmasını da beklememek gerekiyor.
Is kişide bitiyor desek daha doğru. Fen lisesi bitirip aylak aylak gezenler de var. Okulun tabelası bu konularsa fark etmiyor.

Is kişide bitiyor desek daha doğru. Fen lisesi bitirip aylak aylak gezenler de var. Okulun tabelası bu konularsa fark etmiyor.
Dışarıdan destek almadan ve ya bir okula gitmeden sadece kitaplardan öğrenebileceğin ingilizce bellidir ''Derdimi anlatsam yeter'' . İyi bir Fen lisesi, kolej vs. giderse orada ''Native'' hocalardan bile ders alabilme şansı var. Sen tabelaya bakarsın ben içindekine🙃 Eğer gittiğin okuldaki hocalar kaliteliyse ve öğrencide öğrenme isteği varsa kimse tutamaz.

Ben meslek lisesi mezunuyum. Hocalar aman aman kaliteli değildi veya dersler bir Anadolu - Fen'deki kadar iyi geçmiyordu. Ama kendi çabalarımla bir şekilde öğrendim. İngilizce için binlerce lira para dökmeye gerek yok kurslara. Çoğu kurs boş beleş zaten günümüzde. Kişinin çabası, amacı öğrenme hızını arttırıyor veya düşürüyor.

Bilgi çağındayız. Herkesin internete erişimi var. Bu yüzyılda ben İngilizce öğrenemiyorum diyen kişi önce kendine bakmalı.

Kimse senden bir Amerikalı gibi konuş demiyor. Bilimin ve dünyanın dili İngilizce iken az çok bir şey de bilmen senin kişisel gelişime fayda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı