İngilizce passive voice konu anlatımı önerisi

Arda Bayraktar77

Hectopat
Katılım
31 Mayıs 2020
Mesajlar
192
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Passive voice konusunu bilen ve anlatabilecek veya video bilen var mı? Acilen anlamaya ihtiyacım var, sınavımda 75 puanlık bu konudan mevcut.
 
Object ile Subject'in yerinin değişmesine passive voice denir dostum.

Örnek: She has played football. Bu cümlede özne kız, obje futbol. Buna aktif cümle denir.
Pasif cümle; The football has been played by her.
Pasif cümlede, obje başa gelir ve o işi yapanı belirtmek için by kullanılır.

Başka bir örnek. Scientist has created robots. (aktif)
Robots have been created by scientist. (pasif)

Bu cümleler present perfect passive ile yapılmıştır.
İstediğin tense ile uygulayabilirsin.
 
Türkçedeki etken edilgen. Etkende işi yapan belli, edilgende belli değildir. Bir cümleyi passive yapmak istiyorsak Be+V3 kuralını uygulayacağız. İşi yapan kişiyi ise by ... olarak gösteririz ancak illa belirtmene gerek yok. İşi yapan önemli değilse geç git.

I resigned him. Onu kovdum.
I was resigned. Kovuldum.

It is said this spot is the most beautiful landscape that country's have ever had. Buranın ülkenin en güzel manzarası olduğu söylenir. Be fiilini çekimleyip fiilin past participle yani 3. halini alıyorum.

She was born in 1993. Bir insan kendi kendine doğamayacağına göre buradaki Be fiilini de çekimleyip bear fiilinin 3. halini alıp passive yapıyoruz.

I had deliberately been involved in the case. Bu meseleye kasıtlı olarak karıştırıldım. Kural Present Continuous ve Past Continuous tenseleri hariç hep aynı. Bu tenselerde am/is/are being v3 ve was/were being v3 yapıyorsun ama burası ayrıntı olduğundan sorulmaz bence.
 
Turkcedeki etken-edilgen cati mantigi, passive yapida illa "by" kullanilmasina da gerek yok; eylemi yapan belirsiz de olabilir. Altin kural be+v3 kullanman ve zaman kavramlarina gore bu denklemi farkli sekillerde cekimlemen sonrasinda gerisi artik corap sokugu. Yukarida cumle orneklerin de var, rahattasin.
 

Geri
Yukarı