İngilizce telaffuz nereden kontrol edilebilir?

cengizhan6101

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, konuda belirttiğim gibi İngilizce telaffuz konusunda sorun yaşıyorum. Google Çeviri ve Yandex Çeviri'de konuşmayı denedim fakat çok farklı çeviriyorlar. Benim aradığım ben konuştuğumda kelimeyi ekrana yazıp telaffuz kontrol etmem olacak.
Örnek Google Çeviri: Useless kelimesini business ve is this diye algıladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru algılamayabilirler, siz onların doğru algılayacağı şekilde söyleyemeyebilirsiniz (doğal olarak). Anadili İngilizce olanları bile anlayamıyor bazen böyle sistemler.

Telaffuzunuzu böyle kontrol etmek işlevsel değil bence dolayısıyla. Onun yerine telaffuzuna emin olamadığınız bir kelimenin anadilde ve mümkünse anlaşılır aksanlarda söylenişini dinleyin. Bazı sözlük sitelerinde YouGlish gibi hizmetler bulabilirsiniz. Misal:

Önce kendinizce kelimeyi okursunuz, sonra native telaffuzunu dinlersiniz. Farklılıklar varsa dinleye dinleye düzeltirsiniz.

Telaffuz böyle gelişmez. Çok uzun saatler dinleme yaparsanız bu sesletimler doğal bir şekilde yerine oturmaya başlar. 10-20 saat değil, 100-200 hatta binlerce saat İngilizce içerik tüketerek oturur. Bunu yaparsanız hem kelime bilginiz, hem telaffuzunuz ciddi anlamda gelişecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı