İngilizce yazma nasıl geliştirilir?

İngilizce bilen biriyle İngilizce konuşabilirsin. (Yazılı olarak) İngilizce konuşulan Discord sunucularında sohbet edebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İngilizce yazım çok kötü nasıl geliştirebilirim? Bir site var mı?

Yazımın gelişmesi için bol bol okuma yapmanız gerekiyor. Tıpkı konuşmanın gelişmesi için bol bol dinleme yapmanız gerektiği gibi. Size önerim bol bol İngilizce dergiler okumanızdır. Buralarda hem günlük konuları hem de farklı dil yapılarını göreceksiniz. Belli bir süre sonra yazı yazmaya başlayabilirsiniz. Yazı yazmaya başladığınızda quilbot ve grammarly uygulamalarından faydalanın. Grammarly, yazım yanlışlarınızı tespit eder ve quilbot ise yazdığınız yazıyı farklı şekillerde nasıl yazabileceğiniz hakkında ipuçları verir.

Dinleme ve okuma dili anlamayı geliştirmek için en etkili araçlar, bunları geliştirdikten sonra yazmaya ve konuşmaya geçmek kolaylaşır diye düşünüyorum. Tabii şu da var, tek başına bunlar yeterli olmuyor. Çok fazla İngilizce içerik izledim anlamada sorun yaşamıyorum fakat konuşmam anlamama göre çok daha kötü seviyede. Benzer şekilde yazarken de çok fazla hata yapıyorum, hata yaptığımı sonradan fark ediyorum ama ilk aşamada hatalar gözden kaçıyor. Bunları da ayrıca pratik etmek gerek herhalde. Yoksa anlıyorum ama tam konuşamıyorum seviyesinde kalıyoruz :(.

Şunu da söylemek lazım gramer çalışmak bence hata yapmayı ciddi anlamda azaltmıyor. Gramer bilince hataları tabii sonradan fark etmek kolaylaşıyor ama konuşurken ya da yazarken anlık olarak hatasız olabilmek için gramer çalışmak çözüm değil tecrübeme göre. Bol pratikten başka bir çözüm aklıma gelmiyor ama bu aşamada zorlanıyorum açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı