Çözüldü İngilizcede "eseydi" eki nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
"If" kullanman lazım, -se ekini if karşılayacak; -ydi kısmını da geçmiş zaman kullanarak vereceksin.

"If *özne* didn't go, this wouldn't happen" olur.
"If" kullanman lazım, -se ekini if karşılayacak; -ydi kısmını da geçmiş zaman kullanarak vereceksin.

"If *özne* didn't go, this wouldn't happen" olur.

Çözüm
1651918139910.png

"If" ve "would" kullanarak kurabilirsin.

@O Görkem Bunlara biz If Clause diyoruz. 3 adet kuralı vardır bu clauseların.

I) "Yağmur yağmazsa, dışarı çıkacağız." Burada biz gerçek, normal bir olaydan bahsediyoruz. Yani yağmazsa çıkacağız dışarı bu kadar net. Bu clauseda Present / Future kullanımı yaygındır. Present'tan kastım simple present ve present perfect, ancak present perfect çok kullanılmaz. Future tenseyi zaten biliyorsundur.
If it doesn't rain, we'll go out.

II) "Yağmur yağmamış olsaydı dışarıya çıkardık." Bu clauseda ise bir olayın tersini düşünüyoruz. Yani eğer yağmur yağmamış olsa dışarıya çıkacaktık ama yağmış dolayısıyla çıkamıyoruz. Tam tersini alıyorum yani. Burada da genelde Simple Past / Would yani Will yardımcı fiilinin 2. hali kullanılır.
If it didn't rain, we'd go out.

III) "Dün gece yağmur yağmasaydı dışarıya çıkardık."
Bu clause ile II. clause neredeyse aynı. Yine olayın tam tersini alıyorum. Yani aslında yağmur yağmış ama ben yağmamış gibi düşünüyorum. Tek farkı, bu clauseda olay geçmiş bir zamanda olurken II. clauseda şimdiki zamanda gerçekleşiyor. Yani II. clauseda günümüz için düşünürken III. clauseda geçmişi düşüneceğiz. Kısaca sen dün gecede yağmur yağmasaydı diye cümle oluşturacaksan II. clauseyi kullanamazsın. I.'yi zaten kullanamazsın. I ve II günümüz için. Burada da benim en çok gördüğüm kullanım Past Perfect / Would Have V3.
If it hadn't rained, we would've gone out. Kafana takılan yer varsa sorabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı