İngilizce'de "i" kullanımı önemli midir?

Önemli tabii ki. İki cümle de farklı anlama geliyor.
I love you. : Seni seviyorum. Love you: Seni seviyor.

Kim seviyor? Belirsiz bir cümle oluyor.
O mu, ben mi?
I love you.
He loves you.
She loves you.
It loves you.

Hepsi farklı bir anlamda. Baştaki özne kaldırıldığında ise dediğim gibi belirsiz bir anlam oluyor.

Bence önemli. Seni seviyor gibi bir anlama geliyor ama tabii kullansanız herkes anlar diye düşünüyorum. Hatta bir dizi veya filmde kullanılıyordu galiba fakat hatırlamıyorum. Argoda kullanılıyordur muhtemelen.

Hocam "i love you" ile "love you" aslında anlamsal olarak farklıdır. Sen bir diyalogta "i love you" da diyebilirsin "love you" da, sadece kimle ya da kimlerle iletişim kurduğuna göre değişir.

"I love you" birini romantik anlamda sevdiğini ifade eden bir kalıptır. Sevgiline söylediğin tarzdan yani.

"Love you" ise daha çok aile, arkadaş grubu arasında herhangi bir romantiklik barındırmayan bir sevgi kalıbıdır. "Love you guys" gibi.

Yani sorduğun soru aslında yanlış çünkü i love you ile love you kalıbı birbirinden farklı şeyler ben senin sormak istediğini anladım gizli özne gibi kullanılabilir mi anlamında sormuşsun ama "i" koyarsan ya da koymassan ayrı anlamlara geldiğini yukarıda anlattım zaten. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı