İngilizce'de "It's" kullanımı nasıl olur?

Hxrea

Centipat
Daha fazla  
Dizilerde veya filmlerde kişiler kendilerini tanıtırken ''It's'' kullanıyor. It'e baktığımda ya hayvanlar için ya da nesneler için bir kullanım olduğunu söylüyor. Örneğin It's Rick, It's John gibi. Beni aydınlatırsanız sevinirim, gelişme sürecindeyim. :)

Dizilerde veya filmlerde kişiler kendilerini tanıtırken "ıt's" kullanıyor. It'e baktığımda ya hayvanlar için ya da nesneler için bir kullanım olduğunu söylüyor. Örneğin ıt's Rick, ıt's John gibi. Beni aydınlatırsanız sevinirim, gelişme sürecindeyim. :)

It (o) ıs (dir) ıt's direkt birleşip kısalması ve "ıt's" sadece cansız şeyler ve hayvanlar için kullanılmaz durumu olayı noktayı işaret etmek için kullanlır mesela biri kapıyı çaldığında "who is it?" deriz buradaki "it" bir insan olabilir ama biz kim olduğunu bilmediğimiz için "it" diyoruz ve "ıt's" ile "ıts" karıştırma "ıts" sahiplik anlamı katıyor.

"It's ile "ıts" karıştırmamak için cümlede "it's" yerine "it is" ve "it has" kullanabiliyorsan doğru kullanıyorsun ama mantıksız geliyorsa "ıts" kullanman gerek.

It (o) ıs (dir) ıt's direkt birleşip kısalması ve "ıt's" sadece cansız şeyler ve hayvanlar için kullanılmaz durumu olayı noktayı işaret etmek için kullanlır mesela biri kapıyı çaldığında "who is it?" deriz buradaki "it" bir insan olabilir ama biz kim olduğunu bilmediğimiz için "it" diyoruz ve "ıt's" ile "ıts" karıştırma "ıts" sahiplik anlamı katıyor.
Ben sahipliği ''It's'' katıyor sanıyordum.

Yok hocam "Its" sahiplik katar karıştırılan bir konu başlangıçta.
Kişi isimlerinden sonra apostrof ve s takısı getirdiğimizde orada sahiplik belirtiriz ya, onunla karıştırdım. Konuyu açarak bir taşta iki kuş vurdum sanırım. :D Teşekkür ederim.

@Lyc O zaman en basitinden It's + isim diyerek kendimizi tanıtabiliriz öyle değil mi?

Kişi isimlerinden sonra apostrof ve s takısı getirdiğimizde orada sahiplik belirtiriz ya, onunla karıştırdım. Konuyu açarak bir taşta iki kuş vurdum sanırım. :D Teşekkür ederim.

@Lyc O zaman en basitinden It's + isim diyerek kendimizi tanıtabiliriz öyle değil mi?
Evet mesela telefon çalıyor açtın Karşındaki "Hello" dedi Sende "It's + isim" şeklinde kendini tanıtabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı