İngilizcemi Geliştirebileceğim Film Önerisi

gdeniz123

Hectopat
Katılım
29 Haziran 2014
Mesajlar
547
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
İngilizcem orta seviyede ama birisiyle konuşmaya gelince akıcı bir şekilde konuşamıyorum. Sözcükler aklıma gelmiyor. Kelimelerin telafuzlarını bilmiyorum. Bana çok ağır olmayan, tavsiye edebileceğiniz mümkünse ingilizce altyazılı filmler var mı?
 
Dostum ben 5 kur eğitim aldım advenced'e sonlandırdım. Şunu öğrendim bir hocamın önerisiydi, kare şeklinde küçük küçük kağıtlar yap ve oraya fiileri yaz mesela go,make,do gibi fiiler bunları yaz bir kutucuğa koy. en çok evde dolaştıgın yere koy ama mesela mutfakla odanın arasında biyer her geçtiğinde o kutudan bir tane kağıt çek hatırla ezberin olur. Film'le olmazo iş dizilere başla örnek: The walking dead,spartacus,(game of thrones ağır british'dir anlaması zordur). Ve git DR'ye başlangıç seviye yada orta seviye ingilizce hikaye kitapları al çok yararına olur.
 
Evde zaten ingilizce kitaplar var. İkinci el okunabilecek, şimdilik düşük seviyeden kitaplar alıyorum. Başka film öneriniz var mı? İnternetten araştırdım ama seviyeme uygun film bulamadım.
 
Sherlock holmes tamamiyle harika bir dizi 3 sezonu var 3 er bölümden oluşuyor temiz bir dil var lakin çok hızlı konuşuyor adam diziden de fazlasıyla zevk alacagından eminim. Kesinlikle izlemelisin..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şuana kadar öğrendiğim tüm İngilizce bilgisini online rpg oyunlarında yabancı kişilerle konuşarak öğrendim. Okulda öğrendiklerimizi pratiğe dökmek çok faydalı oluyor. Oyunlarla aran iyi ise bol İngilizce metin içeren oyunlar oynayarak konuşmaları çevirmeye çalışıp Translate ile yardım alıp çevirdiklerini aklında tutman faydalı olaraktır.
 
Falling Skies'ı izleyebilirsin. Sci-Fi bir dizidir. Steven Spielberg imzalı. Konuşmaları genel olarak açıktır. Anlarsın. Sana şöyle bir tavsiyede bulunayım. Filmleri veya dizileri izlerken, bir karakterin konuşmasının sonunda, sözlerini içinden tekrar et. Onun söylediği gibi söylemeye çalış. Bu keyifli yöntem ile hem telafuzun gelişir. Hemde kelimeler daha çok aklında kalır.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı