İngilizceyi geliştirmek için içerik önerisi

grainn

Hectopat
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
192
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
İngilizce seviyem A2, kendimi geliştirebileceğim önerdiğiniz YouTube kanalı veya BTK kursu gibi içerikler var mı? Teşekkürler herkese.
 
İngilizce herhangi bir bir kitap oku sonra onu defterine çevirisini kendince yap bittikten sonra çeviriden teker teker kontrol et emin ol ciddi manada çok işine yarar A2 olan ingilizcen A3 bile olabilir abarttığımın farkındayım ama ciddi manada kelime ve ek öğrenirsin.
 
Sitcom gibi basit anlatımlı diziler açın İngilizce anadilde altyazısız izleyin (Friends, HIMYM, Brooklyn Nine-Nine). Altyazısız izlemek size zor geliyor ise İngilizce altyazılı izleyin ancak bir başka sayfada pencerede tureng çeviri motorunu açın ne anlamını bilmediğiniz kelimeyi öğrenin(alt+tab ile kolayca seyir zevki bölünmeden yapılabilir). İngilizce okuma kitapları alın kitaçılarda vardır. Seviyenize göre stage3/4/5. Spotify gibi platformlardan yada youtube'dan ingilizce podcastler indirin mp3 olarak yolculuk yaparken dinleyin (kelime öğreten, deyim öğreten, yada normal konuşma podcastleri). Yds sınavına hazırlayan kitapları yada seviyenize göre kitaplar alıp çalışabilirsiniz de. Günlük hayatta tükettiğiniz içerikleri İngilizce tüketmeye çalışın. İngilizce haber sitelerini takip edip okuyabilirsiniz(haber takip etmekten zevk duyuyorsanız). Dinlediğiniz İngilizce şarkıların sözlerini ezberlemeye çalışın ve dinlerken eşlik edin, telaffuzunuzu düzeltir dilinizin kemiğini kırar deyim yerindeyse. Günlük hayatta düşüncelerinizi İngilizce düşünmeye çalışın, o an yaptığınız eylemleri İngilizce betimleyerek anlatmaya çalışın, birisine bir şeyi açıklar gibi bir konu üzerinde konuşma yapın(bunları yolculuklar esnasında yürürken yapabilirsiniz, eğlenceli oluyor). En önemli olay kelime ezberlemek, ezberlemek için kelime defteri tutabilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar ben bunları yapıyordum hatta hala yapıyorum. Bir zaman sonra İngilizce rüya görmeye başlıyorsunuz ki bu gerçekten öğreniyor oluşunuzun göstergelerinden. Özetle dil öğrenmenin en temel unsuru o dile olabildiğince maruz kalmak. Bir diğer ve belki de en önemli unsur bunu yaparken zevk almak. Çok spesifik bir soruya çok genel ve ayrıntılı cevap verdiğimin farkındayım ancak bu işin nasıl yapıldığının farkında olduğumu düşünüyorum, yardımcı olabilmek beni gerçekten mutlu eder. İyi günleriniz olsun.
 
Son düzenleme:
Çift alt yazı ve kelimelerin anlamına hızlı bakmak için Language Reactor eklentisini de kullanabilirsiniz.

Youtube ve Netflix ile çalışıyor. Keşke Amazon Prime Video ile de çalışsa ama olmuyor :(
 

Yeni konular

Geri
Yukarı