Inkspace ve GIMP için kaynak önerisi

Craxes

Hectopat
Daha fazla  
Çizim ve fotoşopa baslamak istiyorum fakat Adobe Photoshop ve Adobe Illustrator aylık 132'şer TL verecek kadar durumum da yok, o yüzden Inkspace ve GIMP kullanacağım. Arayüzlerini ve programlarını öğrenebileceğim kaynaklar önerebilir misiniz?
İngilizcem B1 B2 arası, çok ağır yabancı kaynakları anlamayabilirim. Yabancı kaynak önerirken dikkat ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe kaynak aradığınızı belirtmişsiniz ancak Türkiye'de GIMP'i pek kullanan yok haliyle dersleri de fazla yok. Özgür Ayaz Youtube kanalı oynatma listesi olarak paylaşmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Türkçe kaynak aradığınızı belirtmişsiniz ancak Türkiye'de GIMP'i pek kullanan yok haliyle dersleri de fazla yok. Özgür Ayaz YouTube kanalı oynatma listesi olarak paylaşmış.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yabancı kaynak konusunda aslında İngilizce seviyemi söyledim ağır bir dille yazılmış kaynakları anlamam gibisinden yabancı kaynak da önerebilirsiniz

Yabancı kaynak konusunda aslında İngilizce seviyemi söyledim ağır bir dille yazılmış kaynakları anlamam gibisinden yabancı kaynak da önerebilirsiniz

Dökümentasyon olarak isterseniz GIMP'in kendi dökümantasyonları gayet güzel. Resimlerle desteklenmiş ve fazla İngilizce gerektirmiyor.

Video olarak isterseniz de bu oynatma listesi gayet güzel. Anlatım akıcı ve İngilizce anlaşılabilir durumda

Bu abimizin dersleri gayet iyi bence. Bunları izledikten sonra genel olarak temel düzeyde öğrenmiş oluyorsunuz:
Bunları izledikten/uyguladıktan sonra yapmak istediğiniz şeye göre arama yaparak gelişirsiniz. Örneğin, bir resmin arkaplanını silmek istiyorsanız Google veya YouTube'da "How to remove background in GIMP" şeklinde basitçe aratarak birçok tutoriala erişebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı