UnKnown44
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- İş PC sistem özellikleri:
Anakart: Asus Tuf B450-PLUS
İşlemci: Ryzen 5800x
İşlemci Soğutucu: Arctic LF3 280mm Push/Pull
Ekran Kartı: Asus Dual 6600XT
Ram: Corsair Vengeance 16GBx2 3000MHz
Depolama: Kioxia Exceria 500GB M.2/ Kioxia 960GB SSD
Kasa: Aerocool Cipher
Kasa Fanı: 3xArctic P12 PWM MAX/1xArctic P12/2x140mm SilentWings3/120mm
Monitör: 2xDell 19''
Mouse: Bloody V7Ma/Logitech M330
Klavye: Fujitsu
Power Supply: MSI PSU MPG A850G PCIE5
Açıkçası aynı paradoks bende de oluştu. 5070 ti için konuşuyorum. Bende gamerock, phantom arasında kalmıştım. Tuf indiriminden sonra tufa yönelmiştim. Tufa yönelince biraz araştırma yaptım. Bu ekran kartları gerçekten çok verimli. 250w tüketim ile 60-61 derecelerde çalışabiliyor buna paralel olarak fanlar genelde en alt Düzeyde çalışıyor. Bu da 1000rpm ile 1250rpm aralığına denk geliyor. Sanırım Asus tuf minimum rpmi 900 civarında başlatıyor. Gamerock 1100 civarı başlıyor. Aslında bu hızlar sese sebebiyet verecek hızlar değil. Sadece asusun coil whinene benzer şekilde gamerock için de fanlarının düşük rpmde vızıltı sesi gibi birşey çıkarttığı belirtiliyor. Bu sesin olmadığını bilsem kesin gamerock ya da phantom alırdım.
Çünkü incelemelerde 35 dbda gamerock 55 derece iken tuf 59 derece.
Bugüne kadar da Rog ve msi suprimx tarzı kartlar kullandım. O yüzden acaba gerçekten böyle bir ses var mı yok mu emin olamıyorum. Tuf un quit modunda sessizlik konusunda sıkıntı yaşamam sanırım. Performans modu sesli olabilir mi acaba
Çünkü incelemelerde 35 dbda gamerock 55 derece iken tuf 59 derece.
Bugüne kadar da Rog ve msi suprimx tarzı kartlar kullandım. O yüzden acaba gerçekten böyle bir ses var mı yok mu emin olamıyorum. Tuf un quit modunda sessizlik konusunda sıkıntı yaşamam sanırım. Performans modu sesli olabilir mi acaba