INNO3D 5070 Ti vs ASUS TUF 5070 Ti vs INNO3D 5080

Bütçe
56000
Açıkçası aynı paradoks bende de oluştu. 5070 ti için konuşuyorum. Bende gamerock, phantom arasında kalmıştım. Tuf indiriminden sonra tufa yönelmiştim. Tufa yönelince biraz araştırma yaptım. Bu ekran kartları gerçekten çok verimli. 250w tüketim ile 60-61 derecelerde çalışabiliyor buna paralel olarak fanlar genelde en alt Düzeyde çalışıyor. Bu da 1000rpm ile 1250rpm aralığına denk geliyor. Sanırım Asus tuf minimum rpmi 900 civarında başlatıyor. Gamerock 1100 civarı başlıyor. Aslında bu hızlar sese sebebiyet verecek hızlar değil. Sadece asusun coil whinene benzer şekilde gamerock için de fanlarının düşük rpmde vızıltı sesi gibi birşey çıkarttığı belirtiliyor. Bu sesin olmadığını bilsem kesin gamerock ya da phantom alırdım.
Çünkü incelemelerde 35 dbda gamerock 55 derece iken tuf 59 derece.

Bugüne kadar da Rog ve msi suprimx tarzı kartlar kullandım. O yüzden acaba gerçekten böyle bir ses var mı yok mu emin olamıyorum. Tuf un quit modunda sessizlik konusunda sıkıntı yaşamam sanırım. Performans modu sesli olabilir mi acaba

Açıkçası aynı paradoks bende de oluştu. 5070 Ti için konuşuyorum. Bende GameRock, Phantom arasında kalmıştım. TUF indiriminden sonra tufa yönelmiştim. Tufa yönelince biraz araştırma yaptım. Bu ekran kartları gerçekten çok verimli. 250W tüketim ile 60-61 derecelerde çalışabiliyor buna paralel olarak fanlar genelde en alt düzeyde çalışıyor. Bu da 1000RPM ile 1250RPM aralığına denk geliyor. Sanırım ASUS TUF minimum RPM'i 900 civarında başlatıyor. GameRock 1100 civarı başlıyor. Aslında bu hızlar sese sebebiyet verecek hızlar değil. Sadece ASUS'un coil whinene benzer şekilde GameRock için de fanlarının düşük RPM'de vızıltı sesi gibi bir şey çıkarttığı belirtiliyor. Bu sesin olmadığını bilsem kesin GameRock'ya da Phantom alırdım.
Çünkü incelemelerde 35 DB'da GameRock 55 derece iken TUF 59 derece.

Bugüne kadar da ROG ve MSI suprimx tarzı kartlar kullandım. O yüzden acaba gerçekten böyle bir ses var mı yok mu emin olamıyorum. TUF'un quit modunda sessizlik konusunda sıkıntı yaşamam sanırım. Performans modu sesli olabilir mi acaba?

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum. 300W altındaki kartlarda ekstra para verip ROG, Suprim vs almaya gerek yok. 5080 de alabilirsin çünkü biraz daha koyup 5090 alayım diyemezsin, çünkü fiyat farkı fazla. Ayrıca güç tüketimi 300W üstü. 4070 Aorus ile 4070 Super Galax 1Click OC performansı alamazsın. Ki Galax'ın en dandik modeli bu. 5070 Ti gibi kartlarda bu tarz kürdan gibi 2 fanlı modeller kullanılmıyor. Hepsi 3 fanlı ve yeteri kadar iyi. Zaten 5070 Ti aşırı güç tüketen bir kart değil. Boşuna markaya para ödemiş oluyorsunuz. Artan 7 bin TL ile işlemcini 9600X yerine 7800x3D yaparsın. Veya 2K monitör yerine 4K monitör alırsın. 1TB M.2 SSD yerine 3TB SSD alırsın. Hiçbir şey yapmasan paranı biriktirip yine bir şeyler için kullanırsın. 3080 Aorus'ta kullandım, eyvallah şekil kartta değmiyor yani. ASUS 10 yıl bozulmadan gider, Palit 2 yılda bozulur tarzı bir şey yok. İhtimaller üzerine yorumlar yapılıyor. ASUS alırsın 3 ay sonra bozulur, Palit alırsın 5 yıl kullanırsın bozulmaz. Şans işi bunlar. Fabrikadan sorunlu bir model denk gelirse ROG bile olsa mort olur. ASUS güzellemesi yapmaya gerek yok. 20-30 dolar farktan bahsetmiyoruz burada. (sizin için söylemiyorum)

Abdullah (Donanımarşiv) dün inceleme yapmıştı. Gamerock ve gaming pro için detaylı bilgi vermişti ama bu ses olayını da aydınlatsa iyi olurdu. Normalde 1100-1400rpm aralığında çalışması gayet yeterli. Sadece kronik bir ses olayı var mı onu öğrenmeyi başaramadım :) sanırım alıp öğreneceğiz bu gidişle.

Şu videoda 4080lerin fan sesi kıyaslanıyor. Burada o fark az da olsa anlaşılıyor gibi ama son kullanıcı olarak o kadar hissedilir mi bilemedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

9:26 dakikada

Tuf ve gamerock kıyaslaması açısından iyi olur

1747651869212.png

Şu gamerock 5070ti alanlar bir aydınlatsa memnun olacağız vallahi. 😄

Tufun ısı değerleri için daha samimi ve gerçekçi gördüğüm bir incelemeyi de paylaşmak isterim

07:47 özellikle bakmak lazım 66 dereceleri görüyor

İnceleme

Son düzenleme:
Abdullah (donanımarşiv) dün inceleme yapmıştı. GameRock ve Gaming Pro için detaylı bilgi vermişti ama bu ses olayını da aydınlatsa iyi olurdu. Normalde 1100-1400RPM aralığında çalışması gayet yeterli. Sadece kronik bir ses olayı var mı onu öğrenmeyi başaramadım :) sanırım alıp öğreneceğiz bu gidişle.

Şu videoda 4080'lerin fan sesi kıyaslanıyor. Burada o fark az da olsa anlaşılıyor gibi ama son kullanıcı olarak o kadar hissedilir mi bilemedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

9:26 dakikada.

TUF ve GameRock kıyaslaması açısından iyi olur.

Eki Görüntüle 2494185

Şu GameRock 5070 Ti alanlar bir aydınlatsa memnun olacağız vallahi. 😄

TUF'un sıcaklık değerleri için daha samimi ve gerçekçi gördüğüm bir incelemeyi de paylaşmak isterim.

07:47 özellikle bakmak lazım 66 dereceleri görüyor.

İnceleme

İncelemeler arasında farklar olması normal. Kullanılan kasa, fan, ortam sıcaklığı, sistem parçaları, kaç dakika kullandıldığı, kasanın konumu ve test edilen uygulamaya göre değişiklik gösterir. Birebir aynı değeri beklemek hata olur. İncelemelerin amacı diğer modellerle kıyaslamak ve fikir vermek. En basitinden aynı ekran kartımı başka bir yerde test ettiğimde 75, evde test ettiğimde 80 dereceye çıktığını gördüm. Fan değerlerinde de ufak farklar vardı.

Bu incelemeye güvenebilirsin:
1747653780706.png

Son düzenleme:
Tabiki farklı olması çok normal. Ama 66 yı pek görmemiştim incelemelerde. Sizin gönderdiğiniz video izlemiştim. Teşekkür ederim hatırlatıcı olması açısından iyi oldu. Asusun performans modu aslında fena değil memory ısısı nasıl değişiklik gösteriyor acaba. 67ye 62

Tabii ki farklı olması çok normal. Ama 66'yı pek görmemiştim incelemelerde. Sizin gönderdiğiniz video izlemiştim. Teşekkür ederim hatırlatıcı olması açısından iyi oldu. ASUS'un performans modu aslında fena değil Memory ısısı nasıl değişiklik gösteriyor acaba. 67ye 62.

Memory sıcaklığıda dediklerimden etkilenir. Kasanın iyi hava akışı yoksa yine farklılık olur. GameRock ve TUF arasında Max 3-5 derece oynuyor. Fan değerleri de keza aynı. Ucuz olanı alıp geçmek en mantıklısı olur. Bellek kısmında daha iyi bir soğutma çözümü kullanmış olabilir ASUS.

Ekran kartları 60-70 derecelerde bozulacak parçalar değiller. Ağır stres testlerinde test ediliyorlar. NVIDIA kartlar GPU sıcaklığı olarak 84 dereceden sonra kendilerini limitlemeye başlıyorlar. Bellek kısmında da 90 derecedir muhtemelen. Güvenli bölgede kaldığınız sürece sorun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı