INNO3D 5070 Ti vs ASUS TUF 5070 Ti vs INNO3D 5080

Bütçe
56000
Şunu buraya bırakmak istiyorum.

Otomatik alt yazı çeviri ile gerekirse izleyip neden bahsettiğiniz INNO3D modelini almamanız gerektiğini ya da alırsanız ne gibi şeylerle karşılaşacağınızı daha iyi öğrenebilirsiniz.

Kısacası sırf ucuz diye ucuz olanı almanızın önerilmesini bir kenara bırakıp ne amaçla alacağınızı öncelikle göz önünde bulundurmalısınız. Ucuz olan modellerin malzeme kalitesi ve fan kaliteleri oldukça düşükler. Eğer uzun ömürlü olarak almak istiyorsanız alacağınız ucuz markaların fanları uzun ömürlü olmayacaklar ve çeşitli sorunlarla karşılaşacaksınız. Ancak pahalı olan modellerinde bu sorun mevcut değil, malzeme kaliteleri daha üst ve sadece fanları değil soğutmaları da daha kaliteli olduğu için ömürleri daha uzun oluyorlar.

Şahsen ben de aynı bütçeyle 5070 Ti Vanguard aldım. MSI Vanguard modeli soğutucusu ve malzeme kalitesi açısından tüm markalar arasında kuşkusuz performans açısından en iyisi olan model, Aorus Master modeli sadece onun yanında benzer performans ve LCD ekrana sahip ancak Gigabyte 5000 serisi kartların hepsinde şu anda kronik fan sesi sorunu var. Overclock fazlasıyla yapıp 3240 MHz'e çekebiliyor neredeyse 5080 performansında 60 dereceyi hiç geçmeyecek şekilde kullanabiliyorum.

5080'e bütçe varken niye 5070 Ti alıyor ki bu adam 1'inde sorun çıkmışsa herkeste mi çıkacak? Kronik bir model değil INNO3D 5080 eğer çok takılıyorsa bütçesi zaten 55k 54kya Gainward alır yani niye adam 5070 Ti alsın ki 5080 alma şansı varken? Hem de bütçesine 2 tane 5080 sığabilirken sırf modelinin adı duyulmuş diye 5070 Ti alması bence düpedüz saçmalık 5080 alması çok daha iyi.

Sanırım 5070 Ti TUF alacağım. Teşekkürler.

Yapmayın hocam.

ASUS çok başarılı (!). Yorumlar aşırı olumlu. Coil whine isteyenler 5080 parasına 5070 Ti ASUS alabilir.

Desktop Screenshot 2025.05.18 - 18.20.13.95.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5080'e bütçe varken niye 5070 Ti alıyor ki bu adam 1'inde sorun çıkmışsa herkeste mi çıkacak? Kronik bir model değil INNO3D 5080 eğer çok takılıyorsa bütçesi zaten 55k 54kya Gainward alır yani niye adam 5070 Ti alsın ki 5080 alma şansı varken? Hem de bütçesine 2 tane 5080 sığabilirken sırf modelinin adı duyulmuş diye 5070 Ti alması bence düpedüz saçmalık 5080 alması çok daha iyi.

Yapmayın hocam.

Hocam şu kart nasıldır Vapor chamber ı mevcut imiş. Kalan 10k yı monitörümü OLED 2K monitöre yükseltmek mantıklı gibi.

Faz ile aynı sonucu aldığını kim söylüyor? Millet coil Whine'dan şikayetçi. Kendimde ASUS Dual 4070 Super kullandım düdüklü tencere gibiydi. Buna rağmen Galax'tan vs pahalıydı. Neredeyse 4070 Ti Super fiyatına satılıyordu. İnternette bir ton şikayet var, forumları ve Reddit'i gezdiğinizde ASUS'un nasıl olduğunu görürsünüz. Sırf kullanıyorsunuz diye övmeye gerek yok. Sanarsın Palit, Galax vs dünkü bebeler. Küçümsediğin marka dünyanın en büyük GPU üreticisi. Sırf marka diye ASUS alıp kazıklanmam.
Öncelikle şunu hatırlatiyim Türkiye'deki ekran kartınızda sorun olduğunda şikayetinizin hangi markadan aldığınızla ilişkisi kalmıyor. Hepsi aynı şirket ile anlaşmalı tamire devrediliyorlar. Bu yüzden tüketiciler arasında yanlış bir belirli bir markanın çok fazla şikayeti var ilgilenmedikleri veya tamir edemedikleri için bu marka rezalet izlenimi mevcut. Bunu bir kenara koyarsak bağımsız olarak Asus'un dünyadaki en kötü satış sonrası hizmete sahip olduğu doğru fakat Türkiye'ye gelince bunun hiçbir önemi yok. Çünkü Asus belirli ürünler haricinde satış sonrası hizmeti kendisi vermiyor. Uzun ömürlü amacı ile alınıyorsa yapabileceğiniz sadece iki şey var. Markadan bağımsız olarak garantisinin uzun olması ve malzeme kalitesinin üst segment olması.

"Dünyanın en büyük üreticisi" olması hiçbir anlam ifade etmez. Ona bakarsanız Nvidia'da dünyanın en büyük GPU üreticisi fakat bu yeni serilerinin tartışılmaz şekilde iyi ve kesinlikle alınması gerekiyor gibi bir izlenim yaratamaz.

Alacağınız cihazı bütçenize ve amacınıza göre seçmeniz gerekiyor. Markaya göre değil. Eğer aldığınız en ucuz olan model amacınızı karşılıyorsa bu sizin için yeterli gelebilir. Ancak bir başkası mesela uzun ömürlü olmasını isteyip coilwhine kulaklık kullandığı için umursamayabilir ve Asus model bir ekran kartı amacını karşılar.

Sırf kullandığım için övdüğüm gibi bir izlenim oluşturduysam profilimde açılmış konuları incelemenizi öneririm. Asus'a karşı servislerinin hukuk dışı işlemlerinden dolayı 1 yılı aşkın Tüketici Hakem Heyeti süreci yürüterek kazanıp icra kararı ile devam etmek zorunda kaldım. Hatta süreç bir hafta sonra sonuçlandığında da güncellemeler yapıp icra konusunda rehber olması için bi yazım da olacak.

5070 ti ile 5080 arasında bence o fiyat farkına değecek performans farkı asla yok, vramleri de aynı. ama inno3d'ye yönelmezdim ben olsam. soğutma konusunda çok güven vermiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı