INNO3D 5070 Ti vs ASUS TUF 5070 Ti vs INNO3D 5080

Bütçe
56000

Dünyanın en büyük üreticisi olması gayet de bir anlam ifade eder. ASUS deyince kaliteli oluyor ama, dünyanın en büyük GPU üreticisi olunca dandik oluyor öyle mi? Ayrıca ASUS'un daha uzun ömürlü olduğuna dair elle tutulur bir kanıtın var mı? Sadece iddia üzerine konuşuyorsun. ASUS'un 10 yıl boyunca bozulmayacağının garantisini verebilir misin? Faz sayısı ekran kartlarına önemli bir mevzu. 300W çeken bir ekran kartı için 10 faz kullanırsan faz başına 30W düşer. Eğer 15 faz kullanırsan faz başına 20W düşer. Bu da uzun ömürlü olması için önemli bir şey. ASUS TUF serisine 10-12 fazdan fazlasını koymazken ROG serisine 16-18 faz koyuyor. Aynı mevzular anakartta da geçerli.

Linkteki Palit kart hakkında ne düşünüyorsunuz hocam.

Testlerine bakmadım, bilgim yok. Eğer 70 derecenin altında çalışıyorsa ve 1600RPM'i geçmiyorsa fiyatına bağlı olarak alınabilir. ASUS 50 derece Palit 80 dereceymiş gibi bir algı yapmaya çalışıyor ama, öyle bir şey yok. Modele ve fiyata bağlı olarak gayet de alınabilir. ASUS daha uzun ömürlüyse Palit'in bozulduğuna ve ASUS'un 10 yıl boyunca dayandığına dair bir kanıt-kıyaslama vb bir şeyler paylaşsın. Yurt dışında bu modeller gayet de öneriliyor. Yakın fiyatta olsa yine eyvallahta arada hatrı sayılır derecede fark var. Palit'te ar-ge ve bütçe bakımından sorun çekecek bir firma değil. Power Boost muamelesi yapmaya gerek yok. Bu markalarda uzun ömürlü dayanır.

Hayır bir de ASUS alacaksınız diye parça kalitesinden kısmak zorunda kalacaksınız. Ne gerek var böyle şeylere? Bütçen sınırsızdır al lafım olmaz ama, etiketinde ASUS yazacak diye GPU ve monitörden kısmaya gerek yok.

Son düzenleme:
5080'e bütçe varken 5070 Ti'ı çöpe atarım.
Hocam 55k bandına bir tek galax ve inno3d 5080 modelleri mevcuk ki 5070ti gamingpro (41.5K) ile aralarında %32 lik bir fiyat farkı oluyor. Fps olarak aralarında ortalama %17 fark mevcut. Ki sıcaklık değerleri iyi olan bir modele bakılırsa yine 60K+ oluyor.

Asus diyince kaliteli olmuyor, kullandıkları malzemelere baktığınızda kaliteli oluyor. Ayrıca dandik diye bir ifade hiçbir zaman kullanmadım. Fakat dünyanın en büyük üreticisi olduğu kaliteli veya kalitesiz üretecek diye bir sonuç vardırmaz. Büyük üretici demek her sınıfta üretimlere sahip demektir, sadece en üst kalite üretim yapar demek değildir. Ayrıca bahsettiğiniz fazın tek bir modeli yok. Farkı kullanım ömürlerine sahip fazlar diye bir olay da var. Örneğin Asus Tuf serisinde kapasitörlerinin en az 20,000 saate garanti garanti sağladıklarını iddia ediyorlar, yine de bu iddiaya karşın ikisinin model numaraları ve öngörülen ömürleri karşılaştırılmadan kesin bir bilgi söylenemez. Yani sırf daha fazla fazı var diye daha uzun ömürlü olacak diye bir olay yok.

Bilgisayar bakımı ve toplaması ile uğraşmama rağmen hala sadece iddia üzerine konuştuğumu söylemeye çalışıyorsanız söyleyecek başka bir söz bulamıyorum. Ayrıca sizi bilim ve mantık çerçevesinde düşünmeye davet ediyorum. Malzeme kalitesi yüksek cihazlar zamana karşı daha uzun süre dayanacakları gibi 4070 serisi kartlar 2023'de çıktılar. 10 yıl boyunca sorunsuz çalışacağına dair bir garanti istemeniz bile mantığa sığan bir istek değil.

Önceden de belirttiğim gibi bütçeniz dahilinde amacınıza uygun kartı almalısınız. Sırf marka, ucuz veya pahallı diye karar vermemelisiniz. Unutmayın ki vereceğiniz ücret ve alacağınız marka tekrar sattığınızda koruyacağı değerde de önemli bir faktör olacak.

Kullanılan fazların modeli ve kontrolcüsü birebir aynı ve Galax daha fazla faz kullanmış? Okumanızda yok galiba.

Gaming pro testi var:

Bence 5070 Ti Gaming Pro veya Phoenix alıp, yanına da OLED monitör çekin. 5070 Ti fazla güç çeken bir kart değil. 285W çeken bir kart için Vanguard gibi modeller aşırı saçma.
Aradaki fiyat farkını OLED almak için kullanın. ASUS ve MSI size bu görüntüyü veremez. Bende bu şekilde yaptım memnunum.

Son düzenleme:
sanki aradaki farktan çok daha büyük bir açık kalıyor arada.

hangi monitör bu

Sanki aradaki farktan çok daha büyük bir açık kalıyor arada.

Hangi monitör bu.

Ks aradaki farkı OLED için kullanayım dedi o yüzden. 5070 Ti 40k civarında iken 5080 52K civarında. En ucuz modellerden birini alıp yanına da OLED çekmeyi düşünüyor sanırım.

Kullanılan fazların modeli ve kontrolcüsü birebir aynı ve Galax daha fazla faz kullanmış? Okumanızda yok galiba.

Gaming pro testi var:
Eki Görüntüle 2493602
Palit 5080 gamingpro - 58bin tl

Palit 5070ti gamingpro - 41599 tl

Arada %40 bir fiyat farkı var çok gibi. 80 modeli 70ti a göre %17 daha çok fps veriyor.

Palit GamingPro 2 modele sahip: v0(vapor chamberli) ve v1 ( sadece bakır ). V0 vapor chamber olan modelin soğutması +4K premium verilerek alınan gamerock ile aynı soğutmayı sağlıyor.(ikisi de vapor chamber)

Palit GamingPro 5070ti V0 ( vapor chamber modeli ) çok iyi görünüyor şuanda gözüme. Avrupada iki model arasında biri 850 euro diğeri 960+ euro iken şuan ülkemizde şaşırtıcı bir şekilde bu fark 100tl. Sanırım kaçırılmaması gereken bir fırsat.

v0 modeli: https://www.sinerji.gen.tr/palit-ge...16gb-gddr7-256-bit-dlss-4-ekran-karti-p-55260

v1 modeli:https://www.sinerji.gen.tr/palit-ge...16gb-gddr7-256-bit-dlss-4-ekran-karti-p-54074

Yok yeni bir monitör için para biriktiriyorum bir yandan ona yardımcı olur hesabı söyledim. Samsung öğrenci indiriminden yararlanıp 360Hz OLED'i 20.400TL'ye almaya çalışacağım stoklara düşünce.

Soğutması daha iyi olanı al, yanına da dediğim gibi OLED monitörü çek. ASUS-MSI vs boş iş. OLED'i bir kere görünce iyi ki böyle yapmışım dersin. LCD monitöre bakmak istemeyeceksin o kadar net söylüyorum. Resimlerden yeteri kadar anlaşılmıyor.

Yok yeni bir monitör için para biriktiriyorum bir yandan ona yardımcı olur hesabı söyledim. Samsung öğrenci indirimdinden yararlanıp 360Hz OLED'i 20.400TL'ye almaya çalışacağım stoklara düşünce.

Aslında 29.5k bandına bütçeniz çıksa şu model çok iyi olurdu. Hoş geldin5 ile 29.5k bandına düşüyor. 4.nesil 4K 27 inç 240Hz qd OLED monitör.

Evet v0 modelini sipariş edeceğim. attığınız monitör gerçekten muazzam ama şuan almam pek mümkün değil. Ama yaptığım 7k kar biraz daha kolay hale getirecek.

Evet V0 modelini sipariş edeceğim. Attığınız monitör gerçekten muazzam ama şu an almam pek mümkün değil. Ama yaptığım 7K kar biraz daha kolay hale getirecek.

En mantıklısı bu şekilde. Ekran kartına bakmayacaksınız, monitöre bakacaksınız. Ekran kartına 50k harcayıp monitöre 10k vermek mantıklı değil. Bilgisayarda ekran kartından sonra en önemli parça monitör. Sonra da işlemci gelir. 5090 ve 9950x3D sistem al giriş seviye panelle keyif alabilir misin? Veya OLED gibi keyif alabilir misin? İmkansız. Bu tarz sisteme OLED monitör yakışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…