INNO3D RTX 2080 Ti düşük performans problemi

ArdanucAKAR

Megapat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistem Özellikleri;
  • İntel Core I7-7700K İşlemci
  • Corsair H100i V2 Sıvı Soğutma
  • Corsair 650W +80 PSU
  • 24GB Kingston HyperX RAM
  • MSI Z270 Gaming M5 Anakart
  • Samsung EVO 960 M2 SSD (Oyunlar)
  • Samsung EVO 970 M2 SSD (İşletim Sistemi)

Sistemimin genel özellikleri böyle bunun üzerine Nanokatalog firmasından INNO3D RTX 2080Ti aldım. Ekran kartını taktım ama istediğim FPS'i vermiyor. Bottleneck oluyor mu bilmiyorum ama bana olmuyor gibi geldi görev yöneticisinden CPU'nun kullanımına baktığımda. Driverları NVIDIA Experience kurdu.

GTA 5'de 90 ile 180 arasında değişen bi FPS veriyor (1920x1080 Çözünürlükte Diğer Bütün Ayarlar Full'de)
CS GO'da bazen 90'lara kadar düşüyor FPS ama genel olarak 180 ile 240 arası geziyor. (1024X768 Çözünürlükte Diğer Bütün Ayarlar Full'de)
Borderland Pre Squel'de sabit 144 FPS veriyor ama VSync Açık olduğundan sanırım (1920x1080 Çözünürlükte Diğer Bütün Ayarlar Full'de)

Ekran kartında bu FPS'leri görünce ekran kartını geri gönderdim ve bir sorun olduğunu belirttim. Onlarda yaptıkları testte bir sorun olmadığını sorunun oyunlardan kaynaklandığını iddia edip bana geri yolladılar. Servis raporunda birkaç oyunda denediklerini yazmışlar ama bende o oyunlar yok. CS GO'yu çok oynadığımdan beni aradıklarında CS GO'da düşük FPS aldığımı söyledim. Servis raporuna onu da eklemişler ve geçen ifade şu şekilde "CS GO eski bir oyun motoruna sahip olduğundan dolayı VSync ayarlarının iyi yapılması gerekmektedir". Ekran kartı geri geldi taktım ve aynı sorun devam ediyor.

Sizden ricam bana yardımcı olarak ekran kartının testlerini yapmak ve varsa bu sorunun fotoğrafıyla birlikte Tüketici Haklarına Başvurmayı düşünüyorum. 7000₺ para verdim ve mağdur durumdayım yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX 2080 Ti, 1080p'de kullanılacak bir kart değil. En az 2K çözünürlükte kullanılması gereken bir kart. DSR ile 2K'ya çekip deneyin.
Ayrıca CS:GO, bir ekran kartı için performans kıstası yapılabilecek bir oyun değil. FPS değeri tamamen ince ayara dayalı.

O kartı 1024 de kullanırsanız tabi çakılır. En azından DSR ile arttırıp deneyin içiniz rahatlasın sonra düşürmek isterseniz başka çözümler ararsınız.

Unigine Superposition kurup test yap çıkan sonucun ekran görüntüsünü buraya yollarsan kartta herhangi bir sorun olup olmadığına tam emin oluruz. Kişisel fikrim kartın oynadığın oyunlarda tam yüke ihtiyaç duymaması şeklindedir. Son çıkan açık dünya oyun performanslarından asıl durum belli olur.

@Asım Demir @Nightplx @yasugan Cevaplarını için teşekkür ederim ama ilk defa ekran kartına sahibim ve dediğiniz DSR ayarına baktım şimdi internetten nasıl açıldığına ama bende orası pasif durumda ve kapalı olarak gözüküyor değiştirmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Ekran kartını DSR'da 4K'a çektim ve GTA 5,CS GO, Borderlands Pre Squel'de deneme yaptım. Aşağıdaki resimler oyun içinden görüntüler GTA 5'de 4K'da başta normal çalışıyor gibi geldi 60 FPS'i gördüm ama yaklaşık 10 dk oynamamın sonunda FPS 18'e kadar düştü. Ekran görüntüsünü ilk aldığımda farketmemiştim ama oyunu açmış daha başındayken 83 dereceye kadar yükselmiş sıcaklığı.

4jNX4L.png ADjWa0.png XMZmA7.png

Aynı kartı ben de aldım. 84 dereceye ayarlanmış. Diğer 2080 Ti'lar 60 - 65 derece bizim ki 84 derece.
Sitesinden programını indirdim. Target ayarından sıcaklık 65 dereceye ayarladım. OC yapmıyor ama 65 sabitledim. Yaşadığın sorun ile ilgili bana ulaşabilirsin.

Merhaba
Aynı kartı ben de aldım. 84 dereceye ayarlanmış. Diğer 2080 Ti'lar 60 - 65 derece bizim ki 84 derece.
Sitesinden programını indirdim. Target ayarından sıcaklık 65 dereceye ayarladım. OC yapmıyor ama 65 sabitledim. Yaşadığın sorun ile ilgili bana ulaşabilirsin
Inno3D zaten soğutması sorunlu bir marka, fiyatı da buna göre.

2080 alacaktım fiyatlar çok yakın oldugundan Ti olsun dedim. Nanokata. Firmasından aldım. 7200 TL'ye. 2000 TL'ye ucuza getirdim. Bilmiyorum ama ben memnunum. Şuanda aynı yerde aynı ürün
Link şurda 9800 TL'ye yükselmiş.

2080 alacaktım fiyatlar çok yakın oldugundan Ti olsun dedim. Nanokata. Firmasından aldım. 7200 TL'ye. 2000 TL'ye ucuza getirdim. Bilmiyorum ama ben memnunum. Şuanda aynı yerde aynı ürün
Link şurda 9800 TL'ye yükselmiş.
7500TL'ye Zotac modeli vardı geçen haftalarda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı