Inno3D X3 RTX 5090 alınır mı?

Wlixe

Megapat
Sosyal Tayfı
Hepinize selamlar öncelikle. RTX 5080 Super'in çıkışına daha en az 4-5 ay olması ve muhtemelen 80 bin TL civarından ülkemizde satışa çıkacak olması sebebiyle kesenin ağzını açıp ibreyi 5090'a çevirmiş durumdayım. Ülkemiz veya yurt dışı fark etmeksizin neredeyse her yerde en ucuz modeller Inno3D'nin X3 RTX 5090 modelleri. Bu modellerin malzeme kaliteleri, soğutma performansları vesaire nasıldır? Diğer kartlardan bir eksikleri falan mı var yoksa Inno3D'nin mi fiyatlandırması iyi? Modeller arasındaki farkları gösteren bir liste vesaire varsa atar veya anlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ben de 5090 alacaktım en iyisini alayım diye, sonra 5080'e döndüm çünkü iyice incelediğinde özelliklerini, 5090'ın tam kapasitesini normal kullanıcı isen zaten kullanmayacaksın. Yani o GPU'yu alınca para kazanacaksan, içerik üreticisi, editör veya yapay zeka modelleri ile uğraşıyorsan kesinlikle değer o ama onun dışında sadece oyun, günlük hayat için kullanacaksan gereksiz bir masraf. 5080 oyun vb. için çok yeterli bir kart. 5090 ile 5080 ile arasındaki fiyat farkı, aralarındaki performans farkına kesinlikle değmez.

5090 Inceleme
Linkteki videonun 5:32 dakikası demek istediğimi açıkça anlatıyor. Tüm videoyu izlerseniz daha yararlı olur.

Son düzenleme:
Techtesters yakın zamanda 8 RTX 5090 modelini karşılaştırdı (bu Inno3D X3 dahil):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5K daha koyunca Gaming Trio OC modeli alınabiliyorken X3 önermem. Ayrıca sırf oyun oynanıyorsa da arkadaşın dediğine katılıyorum 5090 biraz lüzumsuz harcama olur. Bekleyebilirseniz bekleyip 5080S alın yoksa 5080 alıp keyfinize bakın 5090 ile arasında 2 kat fiyat farkı var ki sırf o bile almamak için sebep.

Ben de 5090 alacaktım en iyisini alayım diye, sonra 5080'e döndüm çünkü iyice incelediğinde özelliklerini, 5090'ın tam kapasitesini normal kullanıcı isen zaten kullanmayacaksın. Yani o GPU'yu alınca para kazanacaksan, içerik üreticisi, editör veya yapay zeka modelleri ile uğraşıyorsan kesinlikle değer o ama onun dışında sadece oyun, günlük hayat için kullanacaksan gereksiz bir masraf. 5080 oyun vb. için çok yeterli bir kart. 5090 ile 5080 ile arasındaki fiyat farkı, aralarındaki performans farkına kesinlikle değmez.
Alım ıcın kasım ındırımlerını bekle. Daha ıyı modeller belki de daha uygun fıyatlara gelecek. Kartı kullanım amacın nedır?
5K daha koyunca Gaming Trio OC modeli alınabiliyorken X3 önermem. Ayrıca sırf oyun oynanıyorsa da arkadaşın dediğine katılıyorum 5090 biraz lüzumsuz harcama olur. Bekleyebilirseniz bekleyip 5080S alın yoksa 5080 alıp keyfinize bakın 5090 ile arasında 2 kat fiyat farkı var ki sırf o bile almamak için sebep.
4K Ultra Native oyun için kullanacağım ekran kartını. 5080 tercih etmeme sebebim uzun vadede VRAM'in yetersiz gelecek ve DLSS, FG tarzı teknolojileri kullanmaya mecbur bırakacak olması. Bu yüzden 5080 Super'i bekliyordum ancak duyurulması CES 26'yı, ülkemizde satışa sunulması Şubat'ı bulacak gibi gözüküyor. Yurtdışında fiyat farkı olmayacak olsa bile ülkemiz distribütör ve mağazalarının kartı 80 bin TL bantlarından satışa sunacağından eminim.
RTX 5090 bana da biraz abartı gibi geliyor, bütçemi de aşıyor aslında ama almışken en iyisi olsun; ömürlük kullanım sunsun diye kesenin ağzını tek seferlik açayım diyorum.

İncehesap Gaming Gecesi indirimlerinde aslında farklı modeller de indirime düşüyor ama yurt dışından getirtecek olursam en ucuz Inno3D'nin modeli oluyor. O yüzden özellikle sormak istedim.

5090 Inceleme
Linkteki videonun 5:32 dakikası demek istediğimi açıkça anlatıyor. Tüm videoyu izlerseniz daha yararlı olur.
Techtesters yakın zamanda 8 RTX 5090 modelini karşılaştırdı (bu Inno3D X3 dahil):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnceleyeceğim, teşekkürler.

Hangi ülkeden getirteceksiniz? Öyle 50-60 Euro falan için ucuz model almayın özellikle 5080 ve üstünde çok canınız yanar. Sıcaklıkları fena değil X3'ün ama fena halde sesli çalışıyor.

Hangi ülkeden getirteceksiniz? Öyle 50-60 Euro falan için ucuz model almayın özellikle 5080 ve üstünde çok canınız yanar. Sıcaklıkları fena değil X3'ün ama fena halde sesli çalışıyor.
Getirteceksem muhtemelen Almanya'dan olur ama kesin değil. Mediamarkt ve ARLT pahalı, tax free'yi çıktıktan sonra bile fiyatlar anca ülkemiz fiyatlarına geliyor. Caseking'de fiyatlar uygun ama sadece Berlin'de 1 tane mağazaları var. Bu firmaların hepsinde de stok durumları ve online/fiziksel mağaza fiyatları çok değişken. Kısacası yurtdışından getirtme işi biraz, hatta biraz değil bayağı şans.

Öyle 50-60 Euro falan için ucuz model almayın özellikle 5080 ve üstünde çok canınız yanar. Sıcaklıkları fena değil X3'ün ama fena halde sesli çalışıyor.
Keşke 50-60 euro olsa. En az 100-150 euro oynuyor.

Zaten bilgisayar donanımlarında neredeyse hiçbir fark yok yurt dışı ile. Uğraşmaya değmez üstüne garanti ile ilgili de baş ağrıtıyor.

Eğer 5090 X3'ün fiyatı 2300 Euro falan olacaksa elbette alınabilir. 2500 Euro veya üstüyse zaten Türkiye ile aynı fiyata geliyor hiç maceraya gerek yok.

Zaten bilgisayar donanımlarında neredeyse hiçbir fark yok yurt dışı ile. Uğraşmaya değmez üstüne garanti ile ilgili de baş ağrıtıyor.

Eğer 5090 X3'ün fiyatı 2300 Euro falan olacaksa elbette alınabilir. 2500 Euro veya üstüyse zaten Türkiye ile aynı fiyata geliyor hiç maceraya gerek yok.
O konudaki en büyük avantaj tax free zaten. 2300 euro bantlarında olan bir RTX 5090 tax free ile birlikte 2000 küsür euro fiyatlara düşüyor. Bu ülkemizdeki fiyatın 25 bin TL altı demek. Kartı yurtdışından getirtmeye çalışmamdaki en büyük amaç da bu, vergi iadesi ile fiyatlar çok avantajlı oluyor.
Mesela basit bir örnek vereyim; şu an Mediamarkt Almanya'da 2880 euro'ya ROG ASTRAL RTX 5090 satılıyor. Bu ürünü benzer bir fiyata fiziksel mağazadan vergi iadesiyle birlikte aldığınızda Türkiye'de satılanından 35 bin TL daha uyguna satın almış oluyorsunuz, hatta en ucuz model olan Inno3D X3'ten bile daha ucuza geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı