İnşaat Mühendisliğinin Geleceği

PKShauna

Hectopat
Katılım
3 Mayıs 2018
Mesajlar
136
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Lisans Öğrencisi
Halihazırda inşaat mühendisliği bölümünde okumaktayım. Türkiye'de inşaat sektörü son zamanlarda ciddi sıkıntılar içerisinde, zamanında az çok işin içinde olduğum için biliyorum. İnşaat yapmakta sıkıntı yok ancak konut satmak konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu duyuyorum çoğu emlakçı tanıdığımdan.

Sizce ilerleyen yıllarda bu sektörde neler olur? Özel alanda Türkiye şartlarında neler yapılabilir? İmkan varsa yurt dışına çıkmak daha mı mantıklı olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an sektör başı kesilen koyunun tekme ataması gibi can çekişiyor be toparlanma süreci uzun sürecek gibi.
Daha fazla geleceği olan alanlara yönelmeni tavsiye ederim. Bilgisayar mühendisliği,Elektirik-Elektironik gibi.
Ayrıca inşaat mühendisi çok zor bir meslektir ilk yıllarda genellikle sadece ayda 2 gün izin yaparak sahada toz, toprak,çamur içinde çalışırsın be asgari ücretten biraz fazla alırsın.
 
Konu hakkında inşaat mühendislerinin yorum yapması daha iyi olur ufaktan da olsa bilgim olduğu için yazıyorum .İnşaat mühendisliği sadece bina yıkıp bina yapmak değil diye biliyorum sağlamlaştırmalarda köprü yapımlarında özellikle de devlet için (devletin parasını üstlendiği ve iş verdiği) okul spor kompleksleri gibi şeyleri ki bunları istanbul da yapman biraz zor ama başka şehirlerde yapman mümkün(gelişmemiş ve gelişmesi gereken). Bunlarda tabi ki bu planlar açık arttırma gibi zarfla birlikte verilen tekliflerle yapan kişi seçiliyor ne çok azı nede çok fazla olan teklif seçiliyor.Sonuç olarak ben artık bina al satların çok ravet gören yerlerde olmadığı sürece riskli olduğunu düşünüyorum (inşaat okumuyorum). Fakat tabi sermayen varsa çok tutulan zengin yerlerden arsa alıp bina yapıp çok fazla para kazanabilirsin. Bunun yanında devlet için okul vb. şeyler yapabilir olmadı bir kurumda çalışabilirsin mühendis olarak . Bu arada ingilizce kesinlikle öğren ileride yurt dışına açılmana (döviz olarak para kazanmana) ve işe girersen seni öne atacağına inanıyorum.Umarım lafı çok uzatmamışım dır . :)
 
O tarz devlet kurumlarında çalışmayı pek düşünmüyordum açıkçası bu mesleği hedeflerken, tabi mecbur kalırsak en nihayetinde çalışırım. Bu seneyi bitirince yolun yarısını bitirmiş oluyorum, bundan dolayı yeni bir bölüme geçmek istemiyorum.

Şantiye ortamlarını iyi biliyorum, toz toprak benim için dert değil. Hatta seviyorum diyebilirim, tam tersi memur olup rutin masa başı işlerinden hoşlanmıyorum. Bir bakıma bundan dolayı da bu bölümü seçtim. Sadece mezun olduktan sonra işsiz kalmaktan korkmaya başladım son zamanlarda olan ekonomik olaylardan sonra.

İşini iyi yapan birinin asla işsiz kalmayacağını biliyorum ancak herkesin deneyimli eleman araması sorunsalı ve bundan dolayı deneyimli elemanın olmaması da kafamı karıştıran bir diğer konu. Bilgisi olan varsa bu meslekte yüksek mühendis olmanın iş hayatında bir artısı var mıdır? Uğraşmaya değer mi?
 
@PKShauna Tabi ki dediklerin doğru sonuç olarak bu mesleği sen seçmişsin fakat devlet için bir şey yapmakla herhangi bir yere bina dikmenin arasında fark olduğunu pek sanmıyorum izinler daha kolay alınabilir ve en azından paran garanti anladın mı hani sen bir yere bina yapıp o binaları 5 senede satamayabilirsin ki şuan konut doluluk oranına bir bak derim kimsenin ev alacak parası yok yada kimse parasıyla ev almak istemiyor .
 
Evet dediklerinizde haklısınız, garanti iş çoğu insanın isteyeceği bir durum. Bende isterim tabi ancak hayatımın çoğunu emekli olmayı bekleyerek rutin bir işte geçirmek istemiyorum. Konut doluluk oranı hakkında geçen bir araştırma okumuştum, ondan sonra kafama takıldı ve sonunda buraya konu açtım.

Artık hayatın bize neler getireceğine göre karar veririm sanırım. Hayırlısı olsun diyelim. :)
 
@PKShauna Siz benim dediğim okul vs. şeyleri memur olunca yapılıyor zannetmiş siniz bu yanlış normal bir inşaat şirketi bu ihaleleri alabilir.Demek istediğim bir inşaat şirketi kurarsınız gelen işe yapabileceğiniz işe göre allaha emanet geçinirsiniz para birden gelir yada hep gelir allah bol kazanç versin gelecekte :D
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı