İnsan 1 günde hiçbir şey yapmadan kaç kalori yakar?

Uyumak vs yakar da. Hiçbir şey yapmadan 1000 üstü kalori yakmak imkansız. 800-1000 arası kalori yakacak illa bir aktivitede bulunursunuz fakat bana 2000 gibi rakam yakmak mantıksız geldi. Ufak tefek iş olsa bile. Tempolu 25-30 bin adım atmış insanlar 750-800 kalori yakıyor.

Günahınızı almayayım da bana hiç mantıklı gelmedi. Sabit duran biri 2.000 yakıyorsa azıcık gezen tozan 3.000 yakar. Günde ortalama 2.000 kalori alan birinin ayda 3-4 kilo vermesi lazım bu durumda.

Bana da çok mantıklı gelmediği için yazmaya çekindim.

Gece genelde vücut aksiyonlarını minimum düzeye indirdiğinden çok bir şey yakamazsınız. Kalori sadece fiziksel aktiviteleri yapabilmek için değil, vücudu ayakta tutmak için de kilit bir konu. Beyniniz ve kas gruplarınız en çok kaloriyi yakar.

Vücudunun gün içerisinde yaktığı bir kalori miktarı mevcut. Sen bunları spor yaparak desteklersen daha iyi olur. Atıyorum günde 500 kalori yaktığın antrenmanın vardır, vücudun da 2000 kalori yakıyordur günde. Toplamda 2500 kalori yakmış olursun. Bunda metabolizma ve uyku çok önemlidir şayet ortalama bir sporda yaktığınız kaloriyi uyurken yakarsınız. Uyku saatleri de önemlidir bu yüzden en geç 11'de yatakta olun ve 7-8 saat arası uyuyun üstüne çıkmayın. Gece 00:00 ile 03:00 arası hormonların en aktif çalıştığı saatlerdir ve bu saatlerde uyanık olursanız kötü anlamda etkilenebilir. Tdee calculator yazıp aratın. Boy kilo ve aktifliğinizi seçin. Orada çıkan kalori gün içerisinde yaktığınız ortalama kalori olacaktır. O kalori miktarı kadar yerseniz kilo almazsınız. Az yerseniz kilo verirsiniz çok yerseniz de kilo alırsınız basit yani. Ama tabii metabolizmanız çok yavaş ve hareketsiz bir yaşamınız varsa kilo vermek hayli zor olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…