İnsan beynini taklit edecek süper bilgisayar tanıtıldı!

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.919
Makaleler
44
Çözümler
9
Merhaba,

4 gün önce yayınlanmış olsa da yine de paylaşmak istedim. Deep South dediğimiz bu zımbırtı bizim beynimize benzeyecekmiş. Tabii bu şimdilik iddia.

Intel, Dell ve Western Sidney Üniversitesi ortalıklığıyla yapılan Depp South yapıldı, süper bilgisayar olarak yani. Diğer tür süper bilgisayarlara taş çıkartacak diyor CHIP sitesi bir cümlesinde. Şahsen ben buna katılmıyorum.

Dünyanın en hızlı ve en güçlü olan süper bilgisayarı geçeceğine inanmıyorum ve ama bunu Intel ve Dell destekliyor.

Intel ve Dell küçümsenecek şirketler değil. Demek ki bir bildikleri var. Bu Deep South, diğer süper bilgisayarlara göre daha az güç tüketip, daha hızlı olacakmış diğer süper bilgisayarlara göre.

Bizim beynimiz saniyede 228 trilyon sinaptik işlem yeteneğine sahip. Ve bu bilgisayar bizim beynimize benzer işlem yapabilecekmiş. Frontier'i geçebileceğini sanmıyorum ama işin içinde Dell ve Intel olunca biraz çelişkili oluyor.

Grafik İşlem Birimleri (GPU'lar) ve çok çekirdekli Merkezi İşlem Birimleri (CPU'lar) kullanan standart bilgisayarlarda "spiking" sinir ağlarını simüle etmek çok ağır ve yoğun güç gerektiriyor. Bizim sistemimiz bunu değiştirecek.

 

Geri
Yukarı