İnsan hayvansa ben neden insan gibi davranıyorum?


Teknolojik gelisme bir davranis bicimi degil.
Bu konu altinda "davranis" adi altinda insana atfedilen seylerin neredeyse hicbiri davranis degil.
Zayif canlilara merhamet gosterme ya da elindekini paylasma tarzi seyler "davranis".

"Insan gibi davranmak" sorusunun bu yuzden altini kaziyorum ama cevaplar hep bos.
Yok soyle zekiyiz, yok boyle ileri gittik vs.
Bunlar davranis degil.
 
Her canlıda ruh olduğunu savunuyorsanız, bitkiler de canlıdır. Bu mantıkla bitkilerin de düşünmesi gereklidir.

Eğer ruh sadece insanda var olan bir kavram ise zaten bunun adı vardır:
 
"Davranış"davranmak, tepki ve reaksiyon göstermek anlamındadır, reaksiyon ise sadece duygu jest ve mimiklerle olan bir durum değildir, bu reksiyon maddeye ve diğer canlılara karşı da gösterilebilir,eğer maddeye karşı gösterdiğiniz reaksiyon maddeye hükmedecek ve onu istediğiniz boyuta evriltecek şekilde ise maddeye karşı davranışınız sizi madde aracılığı ile daha konforlu ve diger canlılara karsı daha dominant bir hale getirebilir. İnsanın diğer canlılardan ayıran diğer bir davranış ise tahakküm yani hükmetme davranışıdır, diğer canlılarda da hükmetme davranışı vardır lakin insandaki gibi otoriter ve devasa boyutlarda değildir. Aslında en büyük ve rastlantısal olmayacak kadar göze çarpan diğer nokta ise insandaki ve diğer canlılardaki davranışlar her ne kadar iki grupta da mevcut olsa bile insandaki davranışlar ne oluyorda diğer canlılardaki kadar tek düze ve monoton olmuyor neden insanların davranışları çok çeşitli ve göze batacak şekilde ayrışıyor? Bu bile insan denilen canlıdaki reaksiyonların diger canlılardan kayda değer ölçüde farklı ve eşsiz bir konumda olduğunun kanıtıdır.
 
Son düzenleme:
İnsan gibi değil, iradesi olan bir hayvan gibi davranıyoruz çünkü.
 

Bitkilerde bir çeşit solunum yaparlar yani zaten bitkilerde ruh vardır(bence).İnsanlarla hayvanları ayıran nokta görünüm değil davranışdır bir insanı kalbinden vurusanız ölür aynı şekilde bir geyiğide bu yüzden hayvan gibi davranmamızın nedenini beynimizin daha gelişmiş olcağından varsayıyorum. Ayrıca insanlar sadece eğitim aldıklarında hayvanlardan ayrılır gelişmiş beyni aynı şekilde eğitilmesi gerek. Ve insanlar hayvanlara göre daha doğaya karşı savunmasız olduğu için kendilerine yeni korunaklı yerler inşaa etmişlerdir ve bu yerleşimlerin içinde kendilerine bir "yerleşim yeri" oluşturmuşlardır ve bu yerleşim yerlerinde eğitim almışlardır ve hayvanlardan ayrılmışlardır.
 
İnsan hayvansa sende insan gibi davranıyorsan hayvan gibi davranıyorsun demektir. Ama insan hayvan değildir benim görüşüme göre.
 
Kendini hayvan olarak görüyorsan (ki öyleyiz, bir canlıyız) "insan gibi davranmak" diye bir kavram da yoktur o zaman.
 

Eğer doğaya karşı savunmasız olan her canlı türü kendine korunaklı yerler yapıp oralarda eğitim alsaydı dünya insansılardan geçilmez ve hiçbir canlı türüde yok olmazdı. Siz bu iddianızla insanın diğer canlılarla aynı konumda olduğunu değil aksine daha özel bir konuma sahip olduğunu kanıtlamış oluyorsunuz.

Kendini hayvan olarak görüyorsan (ki öyleyiz, bir canlıyız) "insan gibi davranmak" diye bir kavram da yoktur o zaman.

İnsanı biyolojik olarak hayvan diye kategorize etmek eğer bütün anlamsal problemleri yok ediyorsa sorun yok bizde hayvanız der geçeriz lakin ortaya çıkacak bütün ontolojik ve felsefik problemleri sadece bu kategorize işlemi çözüyor mu?
 
Son düzenleme:

Hayvanların kendini koruma yapacak elleri ve beyinleri yok maalesef.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…