İnsan ne zaman olgunlaşır?

LaraInHell

Hectopat
Bir insan tam olarak ne zaman olgunlaşır? Reşit olup sorumlulukları aniden artınca mı yoksa evlenip çoluk çocuğa karışınca mı?

Ya da şöyle bir şey düşünelim. Hayatta çok sıkıntı çekmesi, bunlardan ders çıkarması kişiyi olgunlaştırır mi yoksa tecrübe mi kazandırır?

Hep aklıma takılır bu soru fakat bence her insan kaç yaşında olursa olsun her yaşadığı olaydan sonra bazı iyi ya da kötü kararlarının farkına varabiliyorsa, bir adım atmadan önce sonuçları ile beraber düşünüp adım atıyorsa olgunlaşmıştır. Sizlerin düşünceleri nelerdir?

Açıkçası ben hiç olgunlaşmadım ama kardeşim benden daha olgun. O ağırbaşlı, nerede nasıl konuşacağını, nasıl davranması gerektiğini bilir mesela ben tam bir fırlamayım. Ciddi ortamlarda bile bir gülme tutar beni. Ailem kardeşimin benden daha olgun olduğunu söyler. İnsan yaşadıklarıyla olgunlaşır fakat kardeşim ve ben aynı kaptan yedik, içtik ama nasıl oldu da karakter olarak zıttız hayret ediyorum.

Kazık yediğinde, sırtına yediğinde.

İnsan akıllanmaz tabii ki, bir daha güvenir. Bir daha kazık yer, bir daha sırtına yer.

Sonra insan oturup düşünür. Neden böyle oluyor, neden hep ben kaybediyorum diye düşünür. Hayattaki en önemli şeyi kazanır, hayat tecrübesi. Sonra insan olgunlaşır, ama koca bardaktaki 10 damlalık su kadar olgunlaşır. O bardak durur yerinde. Ölene kadar dolar, olgunlaşma bitmez. Ölmeden de olgunlaşılmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…