İnsan ne zaman olgunlaşır?

Tecrübe bu konuda çok önemlidir. Ortaokul zamanlarında ben olgunum diye gezen insanlar ya da dizilerde olan olgun çocuklar hiç gerçekçi gelmiyor.

Yarın.
Şaka bir yana kişiden kişiye değişir. Kimi insan 14-15 yaşında olgunlaşırken kimi de çok daha sonra olgunlaşıyor. Bu durum biraz da hayat şartları ile alakalı.

Evet katılıyorum. Steam üzerinden bu konu hakkında daha detaylı tartışabiliriz.

Bunu bir zaman kavramınin içine sıkıştırmanin doğru olduğunu düşünmüyorum.

Olgunlaşmaniza farkli etmenler sebep olabilir. Bunlar; yaptığınız hatalardan ders çıkarmak, sorumluluk sahibi olmak, sorgulamaya baslamak, belki okuduğun şeylerin etkisinde kalmak veya baska birisinden tavsiye/öğüt almak vs. olabilir.

O yüzden 30 yaşına gelince veya 3 yil sonra gibi zaman kavramları bana tutarsız geliyor. O senin yaşadığın hayata bağlı.

Örneğin ben geçen seneye dönüp baktığımda kendimi cok cocuksu ve toy buluyorum. Simdiki benle arasında dağlar kadar fark var. Ama bunu size yansitabiliyor muyum bilemem? :D Ama en azından günlük hayatımda öyleyim :D

Gerek hayatimin içindeki davranışlarım gerek Sosyal'de yazdığım mesajlar. Bazen eski konularıma girip bakıyorum. Kendime gülüyorum açıkçası. Biraz da utanıyorum, bu ben miyim diye 🤭

Ama asla yaptıklarımdan dolayı pişmanlık duymuyorum çünkü onlara yaşanması gereken tecrübeler olarak bakıyorum. O günlerden geçmeden bu günlere gelemezdim açıkçası. Yaşadığım tecrübeler beni bugün oldugum hale getiren oldu.

O yüzden hayatınızdaki hatalari birer yapılan yanlış olarak görmeyin, aksine hatalarınızı sizi en doğruya çıkaran basamaklar olarak gorun.

Başarının sirri/yolu budur bence, yaptıklarınızdan ders çıkarmak.

Açıkçası ben hiç olgunlaşmadım ama kardeşim benden daha olgun. O ağırbaşlı, nerede nasıl konuşacağını, nasıl davranması gerektiğini bilir mesela ben tam bir fırlamayım. Ciddi ortamlarda bile bir gülme tutar beni. Ailem kardeşimin benden daha olgun olduğunu söyler. İnsan yaşadıklarıyla olgunlaşır fakat kardeşim ve ben aynı kaptan yedik, içtik ama nasıl oldu da karakter olarak zıttız hayret ediyorum. [emoji848]
Bende aynıyım. Ağlanacak halime gülüyorum bazen. Beni komik olmayan durumlarda aniden kahkaha atmaya başladığım için yadırgıyorlar beni. Tuhaf buluyorlar. Rasta yaptırıp saçımı boyatmak istiyorum, bana gülüyorlar ama A Haber izleyip erkenci kuş seyretmeyi iyi biliyorlar.

1. Çevresel faktörler.
  2. Biyolojik faktörler.
İnsanların belirli duyguları, hisleri yaş ilerledikçe gelişir. Empati, vicdan gibi, yine de her halükarda kadınlar 21 civarı erkeklerde 23 yaşına kadar kişilik gelişimini (ve hatta biyolojik gelişimini) sürdürür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı