İnsan psikolojisini kullanmak suç mu?

Dragonsaw

Hectopat
Daha fazla  

İsmini vermek istemediğim bir kitap okudum (az bir kısmını). Bana kandırmayı, aldatmayı ve psikolojik taktikler ile insanın aklını çelerek istediğini yapmayı öğretti bu metotları kullanmak suç mu?

Hatta öyle bir kitap ki onu almam için bile beni kandırdı o kadar iyi :D

Bana hiç etik gelmedi kitap ama okuyup anladıktan sonra aslında bakkalcıdan tutun aklınıza gele bilecek en yüksekteki insanlar tarafından kullanıldığını gördüm.

Olmaz. Aksine iyi olur. Merak ettim kitabın ismi nedir?

İsmini vermek istemediğim bir kitap okudum (az bir kısmını). Bana kandırmayı, aldatmayı ve psikolojik taktikler ile insanın aklını çelerek istediğini yapmayı öğretti bu metotları kullanmak suç mu?

Bana hiç etik gelmedi kitap ama okuyup anladıktan sonra aslında bakkalcıdan tutun aklınıza gele bilecek en yüksekteki insanlar tarafından kullanıldığını gördüm.

Vicdanınıza bağlı. Manipülasyon kullanmak işlerinizi yapmak ve kazanç açısından iyidir ama insan kullanmak ve bunu yaparken keyif almak bencilliğin göstergesi. Kültürden kopuk robotsu bi bencillik ile kazanca yürümek istiyorsanız uygulayabilirsiniz. Pragmatist insan olup işinize geldiği gibi takılmak ve insanları kullanmak eninde sonunda patlar. Elinizde çokça para ve sizden uzaklaşmış insanlarla kalırsınız.

Fatih hoca artık benden kaçıyor çok soru sorduğum için ben öyle düşünüyorum.
Çok sorduğunuz için değil aynı şeyleri 3 defa açıkladım size.

Bana katkıları : Ben önceden çok saf biriydim yani beni 15 saniye içerisinde kandıra bilirlerdi ama bu kitabı okuyunca artık karşı tarafı analiz edip nasıl bir insan olduğunu anlaya biliyorum.

Kitabın çeyreğinde bile değilim. yavaş yavaş anlaya anlaya ve pratik yaparak okuyorum.

1703854565680.png

Altta kırmızılı çizdiğim yer kitaptan öğrendim bir taktik aslında bu metotları hepimiz biliyoruz ama sadece kullananlar kazanıyor.

Kitabın ismi : İknanın Psikolojisi
Kitabın resmi aşağıda

1703854401991.png

Vicdanınıza bağlı. Manipülasyon kullanmak işlerinizi yapmak ve kazanç açısından iyidir ama insan kullanmak ve bunu yaparken keyif almak bencilliğin göstergesi. Kültürden kopuk robotsu bi bencillik ile kazanca yürümek istiyorsanız uygulayabilirsiniz. Pragmatist insan olup işinize geldiği gibi takılmak ve insanları kullanmak eninde sonunda patlar. Elinizde çokça para ve sizden uzaklaşmış insanlarla kalırsınız.

Çok sorduğunuz için değil aynı şeyleri 3 defa açıkladım size.
Hocam onu bile bile yaptım kusura bakmayın. İlkte anladım ama daha iyi anlamak için bir kaç kez sordum. Türkiye de ben sanayide çalışıyorum yüze gülüp arkadan vurma çok oluyor. Özellikle patronlar yapıyor bunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı