İnsan vücudu az uykuya alışır mı?

Yer
Aksaray
Daha fazla  
Garip bir soru olabilir ama merak ettim. Diyelim bir insan günde 8 saat uyuyor. Bir gün "Artık 5 saat uyuyacağım" diyor. Ve 5 saat uyuyup uyanıyor. Vücudu, 8 saatten 5 saate düşen uykuya ayak uydurur mu belli bir süre sonra? Önceden 8 saatte yaptığı işleri 5 saate indirmeye çalışır mı? Ayrıca 5 saatlik uykuyla bile dinç kalkmaya başlar mı?

Yapılan araştırmalar bir anda olursa herkesin olumlu sonuç vermediğini gösteriyor. Ama dediğin şey yapılabilir fakat uyku gerekli olan bir şey hatta kendi kendine uyanmak yerine alarmla kalkmanın ble zararlı olduğunu düşünen profesörlerin yazılarını görmüştüm önceden.

Ama dediğin şey yapılabilir ki yapan bir sürü kişi de var. Ben 4 saat geceleri 3 saat de öğlenleri uyuyorum :D Ya da bazen sadece 4 saat uyku da yetiyor.

Da vinci çok sık aralıklarla uyuyordu, yurt dışında 4'e 6 şeklinde yapmak popüler 4 saat uyku ile 6 saat ayakta duruyorlar.

Sınav zamanı 3 saat uykuyla bile gün boyunca dinç kalabiliyorum, stresten dolayı sanırım. Alıştım artık, gece geç yatıp sabah erken kalkıyorum.

Vücudunu terbiye edebilirsen neden olmasın. Ben sınavlarım olduğu zaman 3-4 saat uyuyordum nerdeyse 2-3 hafta boyunca. Çünkü yetişmiyor öbür türlü. Ama sen sürekli atıyorum 6 saate alıştırırsan bünyeni, bu sefer uyku evrelerinde düzene girer ve alışabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı