İnsanın ailesini seçememesi

Okuma yazma bilmeyen ailede doğup ders çalıştığı için dayak yiyerek bilim insanı olanlar var. Hadi vizyonunu bu kadar yüksekte tutma, kendi paçanı kurtaracak kadar plan yap. Hayat kadınından doğan, fiziksel işkencelerle büyüyüp senin yaşından itibaren yalnız başına hayatını kuran da var. Kim bilir başka kimler ne yollardan geçiyorlardır...

Moralini bozup kabullenmek yerine çıkış yollarını arayabilirsin. Zor ve yorucu ama o süreyi atlattıktan sonra da kimse seni yıkamaz.

Doğru diyorsunuz hocam insanı insan yapan geçtiği zorluklardır.
 
Hedefim yeterince yüksek ve bunu için çalışıyorum fakat bana destek olmaları gerekirken köstek olmalarına kızıyorum.
Konu kendi hayatın ve kendi gelecek planınsa başkalarının kösteklerini düşünerek boşuna vakit kaybetme. Çoğu kişi anlayamadığı ya da inanmadığı seçimleri yargılarlar, sen başardığın zaman da hemen 180 derece dönerler.

Mesela basit örnek vereyim; 29 yaşının son aylarındayken 3. yabancı dil olarak Fransızca öğrenmeye karar verdim, arkadaşlarımın bazıları bu yaşında sınıfa gidip ders mi dinleyeceksin diye dalga geçtiler. Benim ders çalışma saatlerimi umursamayıp buluşma planları yaptılar, sonucunda ise o dili öğrenip iş mülakatı verip kazancımı %40 artırınca hepsinin ağzı açık kaldı.

Başkalarını boş ver sen, inandığın ve yapabileceğini düşündüğün şeyi sonuna kadar zorla. Yaptığın zaman şimdi sana destek olmayanlar en çok ben destek oldum diye laf yarışına girecekler. Bir de başarısızlıklara bahane arama huyunu edinme, bahane üretmek kaybedenlerin hobisidir.
 
Kim haklı nereden bilelim. Konuyu aç biraz. Yaşıtların destek alman normal. Ben 23 yaşımdyım. Senin yaşlarında kardeşim sorun yaşıyoruz çünkü bana saygısızca davranıyor. Bende haklı olarak onunla uğraşıyorum.
En son tartışmayı açıklayayım isterseniz.Yemek yiyorduk duşa girip çıkmıştım dalgınlıkla önceki pijamamı giymiştim annem uyardı aynı şeyi giymişsin diye.Ben de başka evde giyebileceğim türden üst yok olanları dışarıda giyiyorum demiştim.Annem de tamam yemekten sonra almaya gidelim dedi.Sonra ablam ordan çıkıştı bir anda bırak kendi gitsin alsın sen neden uğraşıyorsun diye :D?.Ki bu ilk değil bu tepkiyi daha önce verdiği 15 örnek daha sayabilirim.Sabrım taştı ve insanlar üstünde otorite kurmaya çalışıyorsun bu hakkı nereden alıyorsun gibi şeyler söyledim sakin bir ses tonu ve edepli bir şekilde.Bağırmaya başladı sonrası malum yukarıda yazmıştım zaten.
Sen 16 o 22 yaşında ise erkek ise ağabey denen zamanla abi olan kadın ise abla denen büyük kız kardeş olur...
Kusura bakmayın hocam dalgınım biraz.
 
Bu dediğin tartışma bir tartışma bile değil ki, ayrıca kendi giyeceğin şeyi kendin gidip almak senin için daha iyi olur zaten. 16 yaş küçük bir yaş değil, konu buysa çok gereksiz yere büyütmüşsün kafanda.

O yaşlarda her şeyi kötü tarafından üstüne alınmaya müsait oluyor çoğu kişi, bu kadar basit şeyleri kafana takma. Büyük sandığın olaylar aslında çok basit şeyler.
 
Bu dediğin tartışma bir tartışma bile değil ki, ayrıca kendi giyeceğin şeyi kendin gidip almak senin için daha iyi olur zaten. 16 yaş küçük bir yaş değil, konu buysa çok gereksiz yere büyütmüşsün kafanda.

Hocam bu en basitlerinden biri zaten.Konuşmada araya girmese çirkef bir şekilde ben de diyecektim gerek yok ben almaya giderim diye.(tabi böyle yazınca inandırıcı gelmiyor inanıp inanmamak vicdanınıza kalmış.)Sadece bir olaydan dolayı değil birikim söz konusu. Diğer arkadaşın da küçük kardeşinden dolayı ön yargılı yaklaşmasını anlıyorum ama gerçek hayatta tanışsak böyle demezdiniz emin olun. Umarım bir gün tanışmak dileğiyle.
 
"Anne ve babamızı seçemiyoruz. Milliyetimizi ve dinimizi de öyle. Ancak ne tuhaf ki, girilen kavga ve savaşların çoğu işte bu seçemediklerimiz yüzünden! Bir de seçtiklerimiz var. Kontrol etme imkanı bizde olan ve tümden hayatımızı etkileyen kararlar..."
Sıfır kitabından / sayfa 230.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı