İnsanlar neden Atatürk'ü sevmez?

dervisgozel

Hectopat
Yer
Adıyaman
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 7 7800x3D
Ekran kartı: RTX 4070 Super
Adıyaman'da yaşıyorum ve çevremdeki çoğu kişi sevmez. Hayretle bakıp şaşıyorum. Genelde sevmeyenler popcorn videolarını durumlarında paylaşanlar oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek kelime ile durumu özetleyeceğim: Eğitimsizlik. Eğitimli, bilgili olup da Atatürk'ü sevmeyen nadirdir.

Cahillik, her duyduğuna inanma, eğitimsizlik, yobazlık, geri kafalılık.
Dostum bir de tam yerinde yaşıyorsun. Malum tarikatın yuvası.

Bu ülkenin insanına İslam işlenmiş olduğu için. Atatürk'ün laiklik ilkesini dine karşı anlıyorlar.

Kadir Mısırlıoğlu denen adamın, Galata Banker'lerinin torunu olduğunu söyle onlara, bu tefecileri Atatürk bizzat kendisi kapattı.

Bilmiyor işte bilmiyor. Git bir 70 yaşındaki adama de "Atatürk'ü seviyor musun?" diye adam derki o sarhoştu imansızdı ama aslında böyle bir şey yok okul okumadığı için bilmiyor, büyüklerinden duyduğu şeyi söylüyor.

Adıyaman'da yaşıyorum ve çevremdeki çoğu kişi sevmez. Hayretle bakıp şaşıyorum. Genelde sevmeyenler popcorn videolarını durumlarında paylaşanlar oluyor.

Atatürk, büyük bir devrimciydi ve toplumda derin yapısal değişiklikler yaptı. Bu da kaçınılmaz olarak tartışmalara neden oldu. Kimi insanlar onu bir kurtarıcı ve modernleştirici olarak görürken, kimileri ise onun getirdiği değişimlerin bedelini ağır buldu.

Bilmiyor işte bilmiyor. Git bir 70 yaşındaki adama de "Atatürk'ü seviyor musun?" diye adam derki o sarhoştu imansızdı ama aslında böyle bir şey yok okul okumadığı için bilmiyor, büyüklerinden duyduğu şeyi söylüyor.
Kazım Karabekir’in hatıralarından bir alıntıya yer verdi. Bu alıntıda Atatürk’ün, “Arap oğlunun uydurmalarını Türklere öğretmek için Kur’an’ı Türkçeye çevireceğim” dediği aktarılıyordu. Bu sözler, Atatürk’ün Kur’an’ı kutsal bir kitap olarak değil, insani bir üretim olarak gördüğünü açıkça ortaya koymaktadır. Alpsoy, bu söylemi “Kur’an’ın kutsallığını ve kaynağını doğrudan reddeden bir hakaret” olarak nitelendirdi. Ayrıca, Atatürk’ün Türkçe Kur’an çevirisini emrederken, Türk halkının Kur’an’ın gerçek yüzünü anlaması ve bu kitabı terk etmesi gerektiğini savunduğunu belirtti.Said Alpsoy, 1 Kasım 1937 tarihinde Atatürk’ün TBMM açılış konuşmasında yaptığı bir açıklamayı hatırlattı. Bu konuşmada Atatürk, kutsal kitaplar için “Gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullanmıştı. Alpsoy, bu sözlerin Kur’an’ı küçümseyen bir tavrı yansıttığını ve Atatürk’ün dini dogmalara bakışını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Kur’an’ın Yere Fırlatılması

Alpsoy, Atatürk’ün bir hükümet toplantısında Kur’an-ı Kerim’i yere fırlattığını ve ardından “Geçmişin kurallarıyla toplum kösteklenemez” dediğini aktardı. Bu olayın, 1937 yılında Reuters Ajansı ve New York Times gazetesinde yer aldığını ifade eden Alpsoy, bu davranışı Kur’an’a yönelik açık bir hakaret olarak değerlendirdi. Bu olayın fotoğraflarla belgelenmediğini, ancak dönemin diplomatik ve basın kaynakları tarafından aktarıldığını vurguladı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı