İnsanlar neden bir oyuna para vermek istemiyor?

Ha ha ha. La kardeş illa yeni oyun mu olması lazım?

Oyun oynamak lüksmüş ya hani (!)
Kimi savunuyorsun anlamadım. Bir oyunun 700 TL olduğu Türkiye'yi mi? Ucuz oyunlara para vermiyorum demedim. Günümüzdeki oyunlara 700 TL verecek asgari ücretli hatta geliri bol birisi tanımıyorum yakınımda.
 
Ha işte oyun alacak adam maddi olarak ona bağlıysa oyuna para verdirmez.
17 yaşından sonra hala bağlıysa adama para olarak, hak etmiyordur o zaman bir şeyi.

Yani bir oyun alamıyorsa demek istedim de yeni nesil oyunlar pahalı. Adamın, evladına almak istememesi gayet doğaldır.
 
Bedava erişimi olabilecek bir şeye para gommemek içindir. Parası olup bu kafada olan da var. Parası olmayana neden alamıyorsun denemez zaten.

Ayda 450 TL sigaraya gömen de var, asgari ücretle 2 yıl borca girip, kredi çekip Iphone alan da var. Bu sahislar isterlerse para verirler.

Son olarak Turkiye'de oyun dahil bir hobiye sahip olmak sıradan halk icin artık lüks. Bunu da kabul etmek gerekiyor. Oyun bunun en basit örneği. Farklı ülkelerde 3 kuruşa sahip olunabilen hobiler burada cebi yakan fiyatlar yüzünden hayal oluyor.
 
Açıkçası, vermek istememe gibi bir durum yok. Bu sebebin iki durumu var.

1) Sonuçta ailelerimiz uğraşarak para kazanıyor, oyunu boş bir şey olarak gördüğü için para vermeyi boşa harcamak olarak görüyor.
2) Oyun fiyatları çok yüksek. Ülkemizin ekonomik durumunu biliyorsunuz, şimdi ben kendimi normal gelirli bir ailenin yerine koyuyorum. Çok çalışıyorum, aldığım maaş kişisel ihtiyaçlara, temel ihtiyaçlara yetmezken çocuğum benden 150, 200 liralık oyun istiyor. Açıkçası vermekte tereddüt ederim.

Not: Şöyle bir durum var. Sigara denilen zararlı maddeye para döküp, normal bir oyuna para vermemek evet biraz pintilik diyebiliriz. Oyun boş bir şey değildir, oyun da bir ihtiyaçtır. Herkes eğlenmek ister ve herkesin eğlenme yöntemi farklıdır. Bu oyun almama algısının yıkılması için öncelikle ekonomik durumlarımızın iyi olması gerekiyor. Şu zor günlerde ihtiyaçlara para yetmezken yüksek fiyatta oyun tabii ki ben de almam.
 
Cok basit bir bakis acim var. Eglence unsurlarina para veriyor musunuz? Futbol-kahve-sinema vb. gibi. (pendimeden dolayi bu eğlence türleri azaldi ama siz beni anladiniz.) Bunlara para harcayip oyuna para veremem pahali diyorsaniz; arkadaslar kusura bakmayin korsan kullanarak hirsizlik yapiyorsunuz, hirsizssiniz benim gözümde.

Edit: Son zamanlarda o kadar ücretsiz oyun elde ettim ki oyun almaya bile cok fazla ihtiyac duymuyorum. Illa son cikan oyunlari oynayacagim diye bir kaide yok.
 
Oyunlara para yatırmak haramdır. 5 10 TL olsa bile ama oyun almakta bir sıkıntı yok.

Hocam, oyunlara para yatırmanın haram olduğuna dair bir kanıtınız var mı? Kuran-ı Kerim'de eğlence için para vermek haramdır yazıyor mu? Zira bu haramsa, futbol topu alıp futbol oynamak, tiyatroya gitmekte haramdır. Yanlış mı düşünüyorum?
 

Geri
Yukarı