İnsanlar neden bir telefonu almak zorundaymışsınız gibi davranıyor?

Popüler kültürün kölesi, açgözlü, düşünmeyen bir milletiz. Dünya'nın en çok telefon kullanan ülkesiyiz. Yepyeni telefonlar alıyoruz; yetmiyor, son modelini almak için ağlıyoruz. Sadece telefon değil tabii ki de... Herkes gelişmek yerine anlık eğlenceleri seçiyor.

Vallahi bende anlamıyorum, zorla bana Xiaomi aldırmaya çalışan oldu neden yeniymiş güvenlik güncellemesi alıyormuş ee bana ne? Şu devirde telefona virüs bulaştırmayı beceren var mı? Gider 2 kuruş daha fazla koyar zamanının amiral gemisi alırım ki öyle de yaptım, S9 Plus aldım ve yeni birçok telefondan daha iyi.
Kusura bakmada çok saçma konu kim kime çok lüks bir telefon almadığı için laf sokabilir merak ediyorum?
Emin ol fazlasıyla var.

@Pwieh Telefon olayı bazı insanlarda anlamsız bir etki yaratıyor, garip bir şekilde. Ben yıllardır P9 Lite kullanıyordum. Ekranı da kırıktı. Telefonla hiç aram yok, uygulamalarını da kullanmam. Sadece dedeler gibi alo desin yeter mantığı var. Konuşmaktan başka işime yaramıyor. O yüzdende param olduğu halde ne değiştirdim, nede yaptırdım. Gittiği yere kadar gitsin sonra bakarız diyordum. Hani gereksiz masraf gibi geliyor. Kuzenim iPhone 14 almış. Benim telefonu da görünce alacak veya yaptıracak durumu yok dedi heralde eski iPhone 12 telefonunu bana verdi. Birkaç ay kullandım yapamadım. Bende güzel bir RTX 3090 buldum 2. el takas ettim. Gittim bir tane de ikinci el tuşlu Samsung aldım. Arkadaş ortamında her kafadan bir ses çıkıyor. Cimri diyen var, vizyonsuz diyen var. Küfür eden hakaret eden var. Kimisi gelmiş bu telefonu kullanmaktan utanmıyor musun diyor. Ya arkadaş ben telefonu sadece alo demek için kullanan birisiyim. Bunu 100 Liralık telefonda yapabiliyorken. Niye mal gibi bir çuval para vereyim. Ben 7/24 bilgisayar başında takılan adamım, mis gibi çekmişim 3090'nı, tuşlu telefon umurumda mı sanki :) Adamlara param var, istesem 14 Pro Max alırım. Benim gibi telefonla işi olmayan, gösterişi sevmeyen birisi için aşırı fazla bir cihaz değil mi diyorum. Lafa gelince herkes alır önemli olan alıp masaya çıkarıp koymakta diyorlar. Bu fanboylara radyasyon kafa yapıyor sanırım. Sorsan telefonun özelliğini bilmezler ama illa iPhone 14 olacak.

Aynı durumu kendi arkadaşımla yaşadım. Arkadaşım, EasyCep'ten aşmış olduğu yenilenmiş iPhone XS Max kullanıyor. Ben de sıfır İngiltere'den Xiaomi Redmi Note 11 SE 5G aldım. Arkadaşım diyor ki, iPhone'un 2 GB RAM'i, Android'in 6 GB RAM'ine eşit diyor. Ben senin eşitleyen beynini......

Ha birde, Xiaomi ucuz mal kullanıyormuş. Xiaomi fakir malı falan diyor. Kendisi de kullanıp çöp edilmiş telefonu kullanıyor beyefendi.

Vallahi bende anlamıyorum, zorla bana Xiaomi aldırmaya çalışan oldu neden yeniymiş güvenlik güncellemesi alıyormuş ee bana ne? Şu devirde telefona virüs bulaştırmayı beceren var mı? Gider 2 kuruş daha fazla koyar zamanının amiral gemisi alırım ki öyle de yaptım, S9 Plus aldım ve yeni birçok telefondan daha iyi.

Emin ol fazlasıyla var.
Ya tabi ki kaptıran vardır. Ama Xiaomi alnımaz. MIUI arayüzü rezalet. Çok ağır. Bir sürü Android güncellemesi alıyor tamam ama çok kasmaya başlıyor. Bence şuan en iyi Android arayüzü ColorOS.

Meh. Cep telefonuyla havalı olduğunu zanneden varsa zaten hayatını gözden geçirmeli. Ortalama bir insan için Android ve iOS arasında nerdeyse fark yoktur ve aksini iddia eden de kendisini kandırıyordur. Herkes tercih ettiğini kullanmakta özgür tabii fakat tüm işi Instagram, WhatsApp vs programlar kullanmak olan birisi için pek bir farkı yok yani.
(Olası fanboy-fangirl ataklarına karşı iki sistemi de zaman zaman kullandığımı ekleyeyim şuraya.)

Ya tabii ki kaptıran vardır. Ama Xiaomi alnımaz. MIUI arayüzü rezalet. Çok ağır. Bir sürü Android güncellemesi alıyor tamam ama çok kasmaya başlıyor. Bence şu an en iyi Android arayüzü ColorOS.

Ya alınmasına alınır, adamın bütçesi o kadardır alır eyvallah ama aşırı fanboyları var ve can sıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı