İnsanlar neden hep daha fazlasını istiyor?

Keşke herkes daha fazlasını istese ama sadece toplumun çok küçük bir kısmı istiyor. Örneğin Microsoft yöneticileri "Aylık 1M bize yeter." deyip geliştirme yapmasalar ne olurdu? Çoğu verimiz çalınırdı.
Türkiyede TT "Daha iyi hizmet vereyim daha çok müşterim olsun" kafasında olsa ne olurdu?

Bence mutluluk insanın kendisini sınırlandırmasına, az şeyle yetinmesine bağlı. Bizim durumumuz hep daha iyiye gitmeye başladı 5 seneden beri ama sanki her geçen sene daha mutsuz oluyorum. Eskiden evde sadece teknolojik eşya olarak televizyon vardı ama aşırı mutluydum ama şu an her şey olmasına rağmen sıkılıyorum. Her şeyin en iyisini veya daha iyisini istemek bence aç gözlülük ya da bencillik. Sonuçta bunları bulamayan var, bence doğru olan ihtiyacın kadarını alıp geri kalınını bağışlamak. Para dağıttıkça çoğalır. Şu an da bu durumu elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. İşe başladıktan sonra daha iyisini yapacağım inşallah.

Hep merak ettiğim konulardan biri oldu, ancak nedenini hiç çözemedim. 2+1 evi olan 3+1 istiyor, 1050 Ti'lı sistemi olan 2060'lı istiyor, 2060'ı olan 3090 istiyor. 5K geliri olan 10k istiyor. İhtiyacı olmasa bile istiyor herkes. Neden istiyorsunuz ve isteyenler neden istiyor?

3+1 ev varken neden 2+1'da oturasın, 10k maaş varken neden 5K tercih edilsin? 1050 Ti sistemi olan neden 2060 sistem hayal etmesin? bu olaya neden olmasın yönünde bakabilirsin.

Bilemiyorum, mesela benim eskiden vasat bir bilgisayarım vardı. Onu oynarken hiçbir şey istemiyordum yeni bilgisayar haricinde. Yeni bilgisayar aldık, CS:GO, Six Siege oyunlarına özendim. Six Siege aldık şimdi Rust ve Bannerlord'a özeniyorum. Hayal kurmak gerçekten hayali gerçekleştirmekten daha güzel. Çok arkadaşım yok o yüzden tek başına Six Siege sıkıyor. Şimdi daha iyi bir bilgisayara geçtim bu sefer de 2K 144 Hz monitörlere özenmeye başladım. İnsanın doğasında ve fıtratında var bu. Keşke hayat cidden ucuz olsa da 2 gün çalışıp rahatça 2K 144 monitör alabilsek. Fakat bu yaşadıklarımdan şunu çok daha iyi anlıyorum hayal kurmak, hayali gerçekleştirmekten çok daha güzel ve eğlenceli. Bu verdiğim örnek sadece bilgisayar değil, ev, araba ve benzeri şeyler de dahildir.

3+1 ev varken neden 2+1'da oturasın, 10k maaş varken neden 5K tercih edilsin? 1050 Ti sistemi olan neden 2060 sistem hayal etmesin? bu olaya neden olmasın yönünde bakabilirsin.

Ancak sizce bu iyi bir şey mi? Sırf daha fazla malım olsun diye saatlerce daha fazla çalışmak, para için dolandırıcılık yapan mı dersin, vergi kaçıranlar mı dersin, arkadaşlıkları bitirenler, gençliğini sırf yüksek puanlı iyi bir okula gitmek için günde binlerce soru çözüp yok edenler bile var. Daha iyisi beleşe gelse tabi herkes evet der.

Ancak sizce bu iyi bir şey mi? Sırf daha fazla malım olsun diye saatlerce daha fazla çalışmak, para için dolandırıcılık yapan mı dersin, vergi kaçıranlar mı dersin, arkadaşlıkları bitirenler, gençliğini sırf yüksek puanlı iyi bir okula gitmek için günde binlerce soru çözüp yok edenler bile var. Daha iyisi beleşe gelse tabii herkes evet der.

Ben dolandırıcıya haklı demedim ve sizde konunuzda arkadaşlık bitirmeden falan bahsetmediniz. Ben konudan ne anladıysam onun hakkında mesaj atıyorum. Herkes'in kararı kendine.

Ancak sizce bu iyi bir şey mi? Sırf daha fazla malım olsun diye saatlerce daha fazla çalışmak, para için dolandırıcılık yapan mı dersin, vergi kaçıranlar mı dersin, arkadaşlıkları bitirenler, gençliğini sırf yüksek puanlı iyi bir okula gitmek için günde binlerce soru çözüp yok edenler bile var. Daha iyisi beleşe gelse tabi herkes evet der.

İstemek doğaldır. Ben niye cillop gibi arabaya binme fırsatım varken, vasat arabaya bineyim? Fakat bu istekleri gerçekleştirme yolu da önemli. Helal para ve alnının teriyle çalıştığın sürece daha fazlasını istemek güzel şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı