İnsanlar neden müziği baştan sona dinlemez?

Şahsen ben bir müzik sıkmadıkça değişmem ve baştan bitene kadar dinlerim ama etrafımda gördüklerim müziği 5-10 saniye dinleyip başka müziğe geçiyor ve bunu sürekli tekrarlıyor. Bu size daha mı fazla zevk veriyor?

Sen bana insan olmayan mı demeye çalışıyorsun? Şaka maka bir yerde ya sıkıyor ya da AAA şunu dinlim o daha güzel düşüncesi yüzünden. Şahsen ben örnek X müziği dinlerken canım y müziği çekti X bitmeden y açmam asla.
 
Hızlı tüketim çağındayız. Eskiden kasetlerde sürekli ileri sarma ve bir sonraki şarkıya geçme işlemlerini kolaylıkla yapamazdık. CD çıkınca "vay bee" demiştik. Elimizde 1-2 tane albüm olurdu, dönüp dolaşıp onu dinlerdik. Şimdi üç kuruş para ödüyoruz, önümüze devasa bir arşiv sunuluyor. İnsan maymun iştahlı tabii, ilk birkaç saniyeyi dinleyip sarmazsa başkasına geçiyor. Müzik prodüktörleri yeni neslin yönelimini çok iyi bildikleri için artık şarkılara genelde eskisi gibi uzun introlar koymuyorlar.
 
Şarkılar belli bir örüntüye sahip melodik oluşumlardır. Haliyle bir süre sonra -ilginizi çeken bir kısmı yok ise- aynı örüntüden sıkılıyorsunuz ve değiştirme gereği duyuyorsunuz. Bu konuda klasik müziği çok başarılı buluyorum. İnişleriyle çıkışlarıyla ve verdiği hissiyatla her bir parça ayrı duygular tattırıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı