İnsanlar neden saçma şeylere ilgi ve merak duyar?

O halde itiraf edeyim kanlı etin tadı bana çok hoş geldiğinden bazen çiğ et yiyorum ama çok ufak parçalar halinde. Bunu ailem bilmiyor tabi. Bazen doktora gitmeyi düşünüyorum bununla ilgili ama şimdiye kadar bir sorun olmadığı için vazgeçiyorum.
 
Mavi ve parlak olduğu için. 🤤

369591
 
Normal şeylerin ne olduklarını bildikleri için. Bilmedikleri şeyleri öğrenmek isterler.
Saçma şeyler olduklarını bildikleri halde insanların merak etmesi çok ilginç cidden :D

Normal değil çünkü merak yani.
Peki sence sebebi nedir?

Cevap sorunda saklı. Merak duygusu. İnsanoğlu yaratılış gereği merak eder, merak ettiği ona her zaman cazip gelir ve denemek ister.

Yalnız fazla merak ... diye bir söz de vardır. Mesela konu başlığındaki örnek bu söze çok uyum sağlıyor. Normal bir insan camsil içmeye merak ve ilgi duymaz. Kimyasal olduğunu bildiği için kendisine zarar vereceğini düşünür ve tüketme merakı içerisine girmez. Çok absürt bir örnek vermişsin bu sebeple.

Sorunu insanlar değil de anormal insanlar olarak değiştirebilirsin absürt örnekler için. Ben de bir çok şeye ilgi duyuyorum ama bugüne kadar camsil içmeye meraklanmadım.
Ama bu nasıl oluyor diye konuya tıkladın değil mi ;) YouTube'un mekanizması bu bence.

"KILİKBEEEIİİITTTT"
Yes, nasıl bildin :)

Pika denilen şey, demir eksikliğinde toprak yeme, biblo yemektir. Fakat bu şekilde normal olmayan bir şey içeni ilk defa duyuyorum.
Yorum yapmak için mi yaptın hocam :D Böyle bir şey yapmıyorum konuyu okudun mu? yoksa ironi filan mi :D

Ben de tadını gerçekten merak ediyorum Camsil'in.
Çocukken ağzıma sıkmıştım yanlışlıkla, acı soda tadı var tabii o ara direk ağzımı yıkamaya koşmuştum.

Merak zeka ile orantılıdır diye düşünüyorum. Merak etmeyen araştırmaz. Araştırmayıncada önüne ne konulsa onu öğrenir uygular. Dolayısı ile aptal ve zeki insanlar bu şekilde ayrılır birbirinden bence.
Güzel!

Tersine mühendislik yapalim, insanlar neden ilgi cekmek icin sacma basliklar acar? Bu etkiye tepkidir yani ben simdi konu acsam Intihar ediyorum diye insanlarin beni durdurmasi ve telkin vermesi icin konuya tiklamalari kadar normal bir sey yok. Ben camsil icmenin zararli oldugunu söylemek icin konuya girdim mesela ama amaciniz farkliymis.

Bu tarz sosyal deneylerinizi daha farkli sitelerde yapmanizi öneririm.

Sevgiler :)
Sosyal Deney değil de konudaki sorumun cevabını merak ettiğim için fikir almak istedim :) Bu forumda her konudan konuşabiliriz. Siz daha samimi yaklaşmışsınız fakat çoğu kişi nasıl yani? diyerek girmiştir elbet ;)
O halde itiraf edeyim kanlı etin tadı bana çok hoş geldiğinden bazen çiğ et yiyorum ama çok ufak parçalar halinde. Bunu ailem bilmiyor tabi. Bazen doktora gitmeyi düşünüyorum bununla ilgili ama şimdiye kadar bir sorun olmadığı için vazgeçiyorum.
Cannibalism dedected. Aynı uçakta uçmayalım hocam, aman bizleri yersin filan ahahaha :D Gerçi çoğu lüx steak restorantlar zaten içi çiğ pişiriyor eti, öyle daha güzel diyorlar.

:D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı