İnsanlar trafikte neden sinirli?

Makaleler
2
Yer
Türkiye
Merhaba, ehliyetimi yeni aldım ve babamla beraber ana yollarda sürmeye başladım. Ana yol dediğim trafik akışının olduğu değil mahalleleri bağlayan kısa yollar. Her ne kadar sürebilsemde ehliyeti yeni aldığım için acemiyim.

Değinmek istediğim bir nokta var. İnsanlar beni çok stres ediyor. Yavaş da sürsem hızlı da sürsem arkadaki hemen kornaya abanıp el kol hareketi yapıyor bununla kalmayıp küfürde ediyor. Bu yaşadığım 2. olay. Adama cevap versem ya hapis ya mezar muhabbeti olacak kaldı ki karşıdakinin nasıl bir kişi olduğunu da bilemiyoruz.

Türkiye'de trafik neden böyle? Bu insanları nasıl aşabilirim?

İnsanların çoğunda ahlak, sabır, karakter denilen kavramlar tükendiği için ortalık kendi zamanının başkalarının zamanından daha değerli olduğunu zanneden kural tanımaz magandalarla dolu. Normal hayatta sakin bir insanımdır kolay kolay sinirlenmem fakat trafiğe çıktığımda bahsettiğim tiplemeleri görünce ister istemez sinirleniyorum. Aşmanın bir yolu yok, sakinliğini koruyan taraf siz olacaksınız şahsen başka bir çözüm göremiyorum. Türkiye trafiğinde çıkar mı çıkar, yapar mı yapar mantığında her an her şeye tetikte olarak ilerlemek bence en sağlıklısıdır.

Merhaba hocam, öncelikle bu sorun sizde değil veya sadece sizde yaşanmıyor. Türkiye şartlarında artık bütün insanların stresli ve gergin olması yaygınlaşmış ve trafiklerde artık yeşil bile yanmadan 0.1 milim saniye kala kornaya basan bir milletten bahsediyoruz. İnsanların geçim sıkıntısı olsun, mentalitesi olsun ve arkadaşın dediği gibi de "kendi zamanının daha değerli olduğunu zanneden kural tanımaz magandalarla dolu" kavramı mevcut bu tarz durumlarda. Her ne yaparsanız yapın memnun olmayan bir trafiğimiz var. Siz doğru yollardan gitmeye devam edin. Üzerinizde kalacağını hissettiğiniz olaylardan kaçının veya orayı hızlı bir şekilde terk edin. Ancak böylesi daha iyi.

Bir süre sonra umursamamaya başlıyorsun. Kafaya pek takma sadece trafik kurallarına uy yeterlidir. Sadece trafikte değil ülkemizde genel anlamda bir gıcık dönemden geçtiğimiz için genel bir sinir ve stres var. Yani kimseyle tartışmamaya özen gösteriniz. Yani insan kolay kontrolden çıkıp birisine zarar verecek seviyeye geliyor.

Direksiyona geçen kendini ralli pilotu sanıyor çünkü. Artık korkumdan araba sürmüyorum araba almayı da düşünmüyorum. Frene bile basmıyor bazı sürücüler bırak sinyal vermek şöyle dursun.

Sanırım herkesin ehliyet sahibi olması yanlış bir durum.

Sabırsız olanı var, Telefonla konuşanı var, Dönülmeyecek yerden veya dönülmesi yasak olan yerden dönüp kendisini Matrixten çıkmış sananlar, canı sıkkın diye amacı kavga çıkarmak olanlar, birbirini kışkırtanlar... Bu böyle uzar gider. Artık ehliyet alan adam o arabayı da ehliyeti de hakkıyla kullanmıyor. Özellikle Trafiğe çıkan 16-17-18 yaşların çoğalmasının da etkisi var. Şuursuzca araba kullanıyorlar. Bu arada bu dediğim yaş grubunun bir kısmı ehliyetsiz çıkıyorlar yola o daha kötü. Benim daha ehliyetim yok ama alsam, araba da kullansam illa ki delinin tekine denk geleceğim net yani. Artık çevrem de ki herkese de tembihledim: "Bak kimseye boş yere korna çalmayın, adama arabadan inerse ben zor kurtarırım. Özellikle de amacı dövmekse sıkıntı olur boş verin siz kendi halinizde sürün" dedim. Çünkü yolda artık öyleleri var ki sırf boş yere kudurduğundan ve içeri 2dk girip çıkacağının bilinci olduğundan saldırabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı