İnsanlara güvenemiyorum

Niye eve kapanıyorsunuz? Hayata devam etmek için insanlara güvenmeye gerek yok.

Rahatsız oluyorum artık insan akraba içine çıkınca bir kavga, dedikodu, küçümsemeler ama onları gördükleri zaman sevmeler bunu söylediğin zamanda kötü olman. Kimseyi duymak istemiyorum artık şahsen hayata devam etmeyide sevmiyorum.

Maalesef çoğu insan bencil egoist, benmerkezci. Ancak hassas kalpli insanlar dünyayı ve zorda kalanları umursar, aklını ve kalbini kullanmayanlar bunlarla alay eder ve hassas olan insanları garipser. Olması gereken vicdan sahibi olmak insanlar fazla bencil diye onlara uyum sağlamak için onlara uyum sağlamak zorunda değiliz, onlar gerçeklere ve vicdana uyum sağlamak zorunda. Yardımı, inceliği naifliği aptallık olarak gören insanın kendi aptaldır zaten. Ama aşırı güvensizlik seviyeni anlayamıyorum bu psikolojik soruna işaret edebilir, paranoya, kaygı, benlik- kişilik bozuklukları. Daha karanlık depresiflige gitmek yerine yüzleşmen daha doğru olabilir ayrıca işin içinden hiç çıkmadığını düşünüyorsan yardım alabilirsin.

Böyle insanların varlığı sinir ediyor beni. Ben kendimde iyi bir insan değilim bunu düzeltmek istiyorum ama kimseye uyum sağlayamadığımı düşünüyorum sanırım çevrem buna uygun değil. İki defa okul değiştirdim yine değiştirip gitmek istiyorum bu çevreden belki huzura ulaşabilirim. Aşırı güvensizlik tecrübe ile ilgili. Rüyamda bile kimse bana yardım etmiyor hep tek kalıyorum kaçmak zorunda kalıyorum uyandığımda bu devam ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı