İnsanlardaki gereksiz FPS algısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam ben yüksek FPS kötü demiyorum. 60 Hz alırken 200-300 almanın anlamı yok diyorum.
Rekabetçi oyunlarda faydası olur fakat tek kişilik oyunlarda zorlamanın bir anlamı yok. Ben de 144'e kitliyorum zaten tek kişilik oyunlarda. Sistemi boşa yormaya gerek yok.
Neden 1990 yılındaymışız gibi 4:3 ekranla oyunlar oynuyoruz ki?
CS:GO'da görüntü oranına göre FOV değişiyor. 16:9'da FOV 106.5 civarı iken 4:3'de FOV 90 oluyor, kimisi de bunu tercih ediyor. Üstelik 4:3 görüntüyü 16:9'a genişletip rakipleri daha rahat görüyorlar.

Herkes sizin dediğiniz gibi oynayacak değil. Ben de 16:9 1440p'de oynuyorum fakat 1024x768'de oynayanlara da laf etmiyorum.
Sırf o tepkiselliği almak için ayarları düşüreceğime yüksek ayarlarda 60 FPS oynarım. Oyunun tadını çıkarmak var sadece oyunu oynamak var. Kişinin tercihine göre değişir.
Tek kişilik oyunlar için sonuna kadar haklısınız, fakat rekabetçi oyunlarda iş değişiyor.
Benim baksettiğim 60 Hz 200 FPS ile 240 Hz 200 FPS’in aynı akıcılığı vermemesi.
Doğru fakat kimse aksini iddia etmedi ki. Milletin bahsettiği akıcılık değil, tepkisellikti.

Dediğiniz tamamen yanlış. Tartışılacak konu yok, direkt yanlış bilgi etiketi konulmalı.
FPS arttıkça tepkime süresi azaldığı için oyun daha akıcı olur 60Hz monitörde bile.
@SkyRose benden daha detaylı açıklar.

Minecraft oynarken 200 FPS'e sabitliyorum ve sanki FPS biraz smooth gibi oluyor, Unlimited yaparsam FPS smooth olmuyor yani demek oluyor ki fark var. ( 60 Hz ) Rekabetçi olarak ise CS:GO'da 100 FPS ile 400 FPS arasındaki fark çok bariz bir şekilde belli oluyor.

Neden yüksek ayarlarda V-Sync (bal gibi teknoloji) açıp tadını çıkarmıyorsunuz o para saydığınız makineyle?
Ben hayatımda V-Sync kadar gereksiz ve useless bir teknoloji görmedim sanırım, ayrıca monitör özellikleri fark etmeksizin ne kadar FPS o kadar akıcılık demektir. NVIDIA'nın bir sözü vardır bilir misin?

60Hz 200FPS üzerine çıkınca bariz yırtılmalar oluyor o yüzden 120ye sabitlemek gerekiyor ama 120'den 80e drop olunca 60Hz rağmen hissediliyor.

60HZ 200FPS ile 240HZ 200FPS arasında tabii ki fark olacak. Monitörün 4 kat daha hızlı yenileme süresi var.

Ayrıca arkadaşın dedikleri doğru. "60 Hz'de 60 FPS üstü fark edilmez olayı fakirlerin kendini avutmak için inanmak istediği bir şey miş"
Bu cümlede yanlış bir şey yok. Monitörünüz 60hz de olsa daha yüksek FPS'ler almanız size 60FPS almanızdan daha akıcı bir oyun hissiyatı verecektir.

Yırtılmaların çok abartıldığını düşünüyorum. Şimdiye kadar 60hz monitör ile 300FPS de daha yüksek FPS'lerde de oyun oynadım ve hiçbirinde yırtılma hissetmedim ve görmedim. Sadece ben değil çevremdeki çoğu insan için de aynı durum geçerli. Bu yırtılma olmayacağı anlamına gelmiyor ama yırtılma konusu çok abartılıyor.

Diyelimki monitörün 60 hz ama sen 120 fps alıyorsun gene saniyede 60 görüntü görürsün ama bu sefer 120 tane olan görüntüden en güncel 60 ı seçiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…