İnsanlardaki gurur ve erkekler hakkında düşünceler

Daha fazla  
İnsanlarda ki bu gururlarını okşatma olayı nedir, her şekilde kendi gurularını okşatmak için başkalarının gururunu yerlere seren bir takım sözde gururlu vatandaşlar hakkında ki düşünceleriniz nelerdir? Erkekler bunu önemsemez şunu önemsemez diyen kızlar falan falan bana kalırsa erkekler kızlara göre daha duygusaldır mesela ailesinin üzülmesine üzülür, arkadaşlarını kaybetmesine falan falan bol bol örnek verilebilir ama ben farklı bir olay anlatmak istiyorum. Bildiğiniz gibi bu gün LGS sınav sonuçları açıklandı ben de bu sınava giren bir vatandaşım, kaydırma yaptım ve 408 olan puanım 370 hayatımın en büyük hayal kırıklığını yaşadım bu gün. Arkadaşımın annesi hemen sabahın köründe aradı ve böbürlene böbürlene anneme 'bizim oğlan 390 puan aldı ve %9'luk dilime girdi' annemin o an yüzünün düşmesi sabahtan beri aklımdan çıkmıyor ve bu her seferinde oluyor onlar üzülünce istemsizce üzülüyorum, bu suçluluk duygusundan nasıl kurtulurum? Ve her şeye oldu bitti, geldi geçti, artık yapacak bir şey yok diyen aileniz bunu asla bitirmıyorlar. Abim yarım puanla istediği okulu kaçırdı ve 2 senedir sürekli bunu lafa dolandırıyorlar bu durum bende de olacak diye düşünmekteyim. Umarım lise de sevebileceğim bir öğretmene rast gelebilirim ve beni tekrardan okula alıştırır 5. sınıfta dersime giren öğretmenler herkese ilgi gösterirken bana göstermemesi sonucunda okuldan, derslerden, her şeyden uzaklaştım ve hala bunu düzelten birisi çıkmadı, bu lise de de devam eder diye düşünmekteyim, insanlardan uzaklaşma çabam nasıl biter kendimi nasıl düzeltebilirim?

On yaşına da gelsen,yirmi yaşına da gelsen hatta altmış yaşına da gelsen hayatında her zaman böyle iğneleyici laflarla seni küçük düşürmeye çalışan sözde insanlar olacaktır.Senin yapman gerek tek şey o sözde insanları takmadan hayatına devam etmen.

Yarım puanla okullar kaçırılır, kaydırmalar yapılır, düşük puanlar alınır, düşüşe geçilir, düşüşten çıkılır... Hayat bu, insanın başına dert edecek, aklının bir köşesinde yer edecek daha büyük sorunlar geliyor, sonra oturup bunlar ne ki diyorsun.

Her şeyden önce hayat devam ediyor. Dünyanın sonu değil bunlar, siz de hayatınızda başınıza gelenleri unutmayarak, pişmanlık duyarak geçirmek yerine istediğiniz şeyleri hayata geçirmek için çalışıp, azim göstereceksiniz.

Benim bugüne kadar sabırla azim gösterip ÇALIŞARAK başaramadığım tek bir şey bile yok. Çalışmak her şeyin anahtarı. Zırlamak, olmuş şeyleri olmamış gibi düşünerek yıllar geçirmek başarısızların kendini avutma işidir. Başarılıların kitabında yer almaz.

Yarım puanla okullar kaçırılır, kaydırmalar yapılır, düşük puanlar alınır, düşüşe geçilir, düşüşten çıkılır... Hayat bu, insanın başına dert edecek, aklının bir köşesinde yer edecek daha büyük sorunlar geliyor, sonra oturup bunlar ne ki diyorsun.

Her şeyden önce hayat devam ediyor. Dünyanın sonu değil bunlar, siz de hayatınızda başınıza gelenleri unutmayarak, pişmanlık duyarak geçirmek yerine istediğiniz şeyleri hayata geçirmek için çalışıp, azim göstereceksiniz.

Benim bugüne kadar sabırla azim gösterip çalışarak başaramadığım tek bir şey bile yok. Çalışmak her şeyin anahtarı. Zırlamak, olmuş şeyleri olmamış gibi düşünerek yıllar geçirmek başarısızların kendini avutma işidir. Başarılıların kitabında yer almaz.

Bu paragraf beni etkiledi sağ olun
On yaşına da gelsen, yirmi yaşına da gelsen hatta altmış yaşına da gelsen hayatında her zaman böyle iğneleyici laflarla seni küçük düşürmeye çalışan sözde insanlar olacaktır. Senin yapman gerek tek şey o sözde insanları takmadan hayatına devam etmen.

Tamamdır zekice yaklaşım düşünemiyorum bile sinirden
Bence hiç de övünülecek bir puan almamış.
Bence de ama istediği yere gitmesi için yeterli

LGS li çocuk babasıyım bende, zor bir süreç atlattınız biliyorum, birinci elden takip ettim. Öncelikle durumu kabullenmek çözmenin ilk adımı, 408 den 370 e kaydırma çok realist değil ama sorular zordu, puanlardan ziyade dilimlere bakın.

O size hava atan tipleri savunmuyorum kesinlikle ama çok çalışmadan olmuyor iyi puanlar, (o sınavda 180 küsür full oldukça şüphe çekiyor, bunu da söylemeden edemeyeceğim) yani bir emek verip bununla övünmüşse buna kızmak çok anlamlı değil ama annesinin övünmesi tuhaf tabi.

Sorunu arayın, bulun, onu kabullenin ancak ondan sonra çözebilirsiniz. Benim çocuğum sizden de düşük puan aldı ve neden düşük aldığını tam olarak anlaması biraz zaman alacak ama bu mağlubiyetten de bir galibiyet çıkarabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı