İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son düzenleme:
Kitabın 4 milyon 499 bin 600 yıl sonra gelmesi garip. Bir takım sorunların baş göstermesi gerekiyormuş. Toplumlar, devletçikler ve fakirlik kavramı oluşması beklenilmiş belli ki.

Kardeşim hiçbir toplum bu zamana kadar dinsiz inançsız kalmamıştır. İnsan fıtratı gereği inanmak ister. Sadece 1 tane peygamber var sanıyorsunuz heralde. Kuranda adı geçen 25 tane rivayetlere göre 125-225 bin arası peygamber gelmiştir tüm bunlar insalığın başından beri var. 4 milyon 499 bin 600 yıl sonra ortaya çıkmadı yani.

İşte hocam bence bu insalar küçükken özellikle Müslüman birisi tarafından bir kötülüğe uğradığını düşünüyorum. Yoksa bunun bir açıklaması olamaz.
6 yıl Kuran eğitimi aldım. Mısır'da yetişmiş hocadan da eğitim aldım bu süreçte. Kuran'ın mealini okudum ve Protestan kiliselerine ibadetlere katılıp rahiplerden, ibadet edenlerden bilgiler aldım. Önyargı kokuyorsun.

Buradakilerin %99'u İslamiyete inanıyor, onların da çoğu İslamiyet'i bilmiyor, Kur'an'ı okumamış da ondan
Tamam ama biraz etrafımıza da bakalım değil mi
İşte hocam bence bu insaların küçükken özellikle Müslüman birisi tarafından bir zulme, kötülüğe uğradığını düşünüyorum. Yoksa bunun başka bir açıklaması olamaz.
Olabilir neden olmasın. Ama günümüz toplumu da bunu çok körükledi maalesef.
Sakınca yok zaten ama sadece o varmış gibi hareket etmek bana saçma geliyor sadece.

Hop O olmaz işte Bunu ben de düşünmüştüm ama ateist olman için bunları boşvermiş değil reddetmiş olman gerekli

Oyle yapiyorum zaten, henuz kimsenin dogru cevabini bilmedigi sorulara dinlerin ve tanri kavraminin sundugu cevabi kabul etmiyorum. Ama o kadar kanit yok ki tanri hakkinda, olmadigindan da kesin emin degilim => agnostik ateist : )

Sakınca yok zaten ama sadece o varmış gibi davranılması bana saçma geliyor. Sanki kafamızı kaldırıp başkalarına bakmıyormuşuz gibi adeta

Oyle yapiyorum zaten, henuz kimsenin dogru cevabini bilmedigi sorulara dinlerin ve tanri kavraminin sundugu cevabi kabul etmiyorum. Ama o kadar kanit yok ki tanri hakkinda, olmadigindan da kesin emin degilim => agnostik ateist : )
Yine de mantıklı gelmedi bana açıkçası Birinden yana olursan reddetmeli ve bunu savunmalı, öbüründen olursan kendi haline bırakan olmalısın bence Bence sen Agnostik'sin gibi geliyor bana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…